Виктория: И на сцената, и в живота съм емоционален човек, който търси истинските неща


Виктория: И на сцената, и в живота съм емоционален човек, който търси истинските неща
Снимка: ПР

За първи път чухме Виктория Георгиева в телевизионното шоу X Factor през 2015. Макар че тогава тя не победи, талантът и отдадеността ѝ се отплатиха. В момента 25-годишната певица може да се похвали с участие на Евровизия през 2021 с песента "Growing Up Is Getting Old", а също така с няколко успешни хита, които ѝ донесоха не само популярност у нас, но и в чужбина. Макар че 2022 беше изключително тежка година за нея в личен план, тъй като загуби баща си, "не спирам да си повтарям, че имам голям късмет – да работя с толкова отдадени хора и с такъв голям екип, да имам два музикални клипа в рамките на месец, да пея на международни сцени и да имам фенове не само в България, но и в цял свят". Вижте какво още сподели Виктория в интервю за iWoman.bg.

Знаем коя е Виктория на сцената, но можеш ли да ни кажеш коя си, когато не си на нея?

Бих казала, че двата образа много се препокриват. И на сцената, и в живота съм емоционален човек, който търси истинските неща. За мен това е много важно – да не изневерявам на принципите си нито в живота, нито на сцената. Което не прави пътя ми и в двете много лесен. Приятелите ми казват, че съм много забавен човек. Това е може би нещо, което публиката не вижда, когато съм на сцената, защото темите на творчеството ми са често много сериозни.

Ти придоби популярност, след като беше избрана да представиш страната ни на Евровизия 2020, която заради пандемията се проведе през 2021. Как се промени през последните години – в личен и музикален план?

Смятам, че много се развих като човек и артист от представянето ми за Евровизия 2020, което се случи през ноември 2019 до сега. Много неща преживях – и много хубави, и много лоши, и тежки. Музиката винаги ми е давала сила да продължа, както и подкрепата на хората, които слушат моите песни. Бих казала, че ако погледнете мое интервю от 2018 и от 2022 година, няма да познаете, че това е един и същ човек.

Наскоро излезе новото ти парче "Were you ever?", като отново си сред авторите на текста и музиката. Откъде черпиш вдъхновение?

За "Were you ever?" вдъхновението е от лична история, която много хора всъщност са преживяли. Това да си зададеш въпроса – "Ти някога бил ли си наистина с мен или всичко е било просто една лъжа?".

Филип Буков за втори път участва в твой клип и имате страхотна химия на екран. Какви са отношенията ви извън снимките?

С Филип сме приятели. Запознахме се лятото, много го харесвам в "Татковци" и го поканих за фотосесията за корицата на "How to Ruin a Life", която представих през лятото. Много си допаднахме като хора, а колаборацията ни много се хареса. Затова ѝ му предложих да участва в двата мои клипа, които имат обща история – "Were you ever?" и "How to Ruin a Life".

Трудно ли се превъплъти в този образ, актьорската игра ли беше най-голямото предизвикателство?

Определено и в двата клипа трябваше да вляза в актьорски образ, а както вероятно знаете, аз не съм актриса. Но мисля, че ни се получи много добре и за това съм много благодарна и на Филип, който много ме предразположи и ми даваше насоки. Разбира се, най-голямата заслуга е на режисьора Виктория Караколева.

Ти самата какво най-много харесваш в себе си?

Харесвам това, че съм искрена. Това много се оценява от хората, които имат ясни принципи. Трудно ми е да бъда лицемерна.

А какво би променила?

Може би да бъда малко по-освободена, особено по време на снимки. И мисля, че стъпка по стъпка вървя в тази посока. Дори се замислям и за актьорски курсове.

През 2022 пя на големи европейски сцени, как би оценила тази година?

2022 беше много трудна година за мен. Може би една от най-трудните в живата ми. Но не спирам да си повтарям, че имам голям късмет – да работя с толкова отдадени хора и с такъв голям екип, да имам два музикални клипа в рамките на месец, да пея на международни сцени и да имам фенове не само в България, но и в цял свят.

Имаш ли вече планове за 2023?

Надявам се, че 2023 година ще бъде много успешна за мен и екипа ми. Ние работим усилено и имаме големи планове що се отнася до музиката и развитието ми като артист – не само в България, но и навън. В личен план си пожелавам хората, които обичам, да са здрави.

 

Автор на главната снимка: Ангел Захаринов

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама