5-те зодии, които мразят критиката


5-те зодии, които мразят критиката
Снимка: iStock/Guliver

Как се чувствате към критиката? Приемате ли я? Дали това е, което се опитвате да избегнете с всички сили? Тези пет зодии имат много негативно отношение към критиката.

Кои са те, научете тук:

1. Рак

Раците, най-малкото, могат да бъдат подложени на критика, когато осъзнаят, че това е наистина полезно за тях. Ако искрено се опитате да им помогнете, ще се отнесат към думите ви достатъчно търпеливо. Ако обаче Раците смятат, че не заслужават да бъдат критикувани, тогава това ще се отрази значително на самочувствието им. Ще им трябва много време, за да се възстановят. Критиката за Рак е инструментът, който създава проблеми и разрушава взаимоотношенията. Подложен на силна критика, Ракът може да се оттегли и да се затвори от външния свят, за дълго време.

2. Дева

Девите са склонни към перфекционизъм. Те искрено смятат себе си за най-интелигентните, сред обществото или компанията. Те не знаят как да отговорят положително на критиката. Девите се възмущават, когато чувстват, че човекът, който ги критикува, не е експерт и няма право изобщо да казва нищо. Девите не обичат, когато някой се опитва да ги превъзхожда и иска да оспори знанията и интелигентността им. Добре да имате под ръка всички факти и доказателства, ако решите да критикувате Дева. Казано накратко - да сте подготвени!

3. Везни

Везните имат много остро отношение към критиката. Когато бъдат критикувани, те веднага заемат отбранителна позиция. Обикновено смятат, че човекът критикували ги за нещо умишлено се опитва да намери вина във всичките им действия, дела и решения. Трудно е Везните да приемат конструктивна критика, защото в очите им, тя изглежда провокативна, негативна и води до конфликт. Ако чувствате нужда да правите коментари, направете го възможно най-тактично и дружелюбно.

4. Стрелец

Огромен плюс е, че Стрелецът не позволява на външната критика да му попречи да прави това, което иска да направи. Тя не го спира и да замине там, където вече е решил да отиде. Като цяло Стрелецът може да приеме грешките си, да направи заключения от тях и да продължи напред. Той обаче не обича хората да сочат недостатъците и пропуските му. Самите Стрелци знаят къде са слабините им места. Мнението на другите, само унищожава увереността и самочувствието им.

5. Риби

Рибите са прекалено чувствителни и уязвими, за да могат спокойно да слушат критика. Те приемат нещата твърде лично и всякакви груби коментари, могат буквално да ги унищожат и стъпчат. Всъщност критиката е дори опасна за тях: за Риби това изобщо не е начин на мотивация. Когато някой ги критикува, Рибите го чувстват почти като физически шок и може да реагират доста емоционално. Ако думите на някого ги наранят особено силно, просто ще се оттеглят в света на своите фантазии и ще се скрият дълго време там.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама