6-те типа съвместимост в астрологията


6-те типа съвместимост в астрологията
Снимка: iStock

Не всичко опира до зодиакалните знаци и техните 4 елемента. Синастрията ни позволява да видим многото елементи на една връзка. Има голяма стойност в това да разберем как нашите планети взаимодействат с тези на партньора, позволявайки ни да видим ролята, която играят в живота ни.

Меркурий и Юпитер могат да покажат как един човек ни вдъхновява и дали имаме сходни ценности. Слънце и Луна могат да активират нашата увереност и емоционални нужди. Марс и Венера могат да ни научат как да ценим себе си и колко сме отворени към любовта. Като цяло всяка планета в синастрията разказва история и трябва да се разглежда с важност. А ето и кои са 6-те основни съвместимости в астрологията.

1. Социална съвместимост

Съвместимостта на изгряващите знаци показва, че хората вероятно ще споделят подобно пътуване и ще се подкрепят взаимно, особено когато са в един и същи елемент или имат „сестрински“ знаци (знаци, които се противопоставят един на друг в зодиака). Социалната съвместимост показва общите неща и чувството на лоялност, излъчвано един към друг. Партньорите ще изградят система за подкрепа, помагайки си и обичайки се безусловно.

2. Личностна съвместимост

Съвместимостта със слънчеви знаци показва, че вашият партньор може да извади най-доброто от вас и да ви помогне да се почувствате по-уверени в себе си. Течащият аспект на слънчевия знак между двете страни може да изстреля самочувствието ви до нови висоти. Тези разположения ни помагат да се влюбим в себе си, което може да донесе много заземяваща енергия във връзката. Съществува взаимно уважение и разбиране.

Седмичен любовен хороскоп за 8-12 май 2023

3. Емоционална съвместимост

Един от мощните индикатори за трайна връзка е Луната. Как можем да се отворим и да се свържем един с друг е от съществено значение за оцеляването на всяка връзка. Съвместимите лунни знаци показват партньорство, готово да работи упорито, за да расте и да се развива.

4. Интелектуална съвместимост

Начинът, по който една двойка може да споделя и изразява себе си, идва с отлична съвместимост с Меркурий. Когато Меркурий е в положителен течащ аспект, неудобните теми няма да бъдат „претупани“, напротив - ще има много сътрудничество и дискусии. Добрата синастрична връзка със знаците на Меркурий показва двойка, готова да обсъжда и да се справя с предизвикателствата заедно.

5. Романтична съвместимост

Венера представлява нашия любовен език. Силната съвместимост с Венера може да разкрие нашите романтични и грижовни качества, поддържа искрата жива във всяка връзка. Венера е начинът, по който обичаме и когато има кавги, това разположение ни помага да се върнем назад и да простим. На кратко можем да кажем, че Венера е пътната карта към сърцата ни.

6. Сексуална съвместимост

Марс е смел, страстен и представлява нашата химия. Това е физическата връзка, която издига една връзка от платонична към сексуална. Съвместимостта на Марс е мощна, защото е плътска. Марсианските разположения могат да ни помогнат да станем едно цяло с нашия партньор и да развием физическа връзка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама