Китайска Нова година 2024: Какво да очаквате от Дървения дракон


Китайска Нова година 2024: Какво да очаквате от Дървения дракон
Снимка: iStock

Китайската Нова година, известна още като Лунна Нова година или Пролетен фестивал, е най-важният празник в Китай и голямо събитие в някои други страни от Източна Азия.

Китайската нова година е празникът, който бележи началото на новата година по традиционния китайски лунно-слънчев календар. Китайската нова година 2024 ще се падне в събота, 10 февруари. Датата се променя всяка година, но винаги е в периода от 21 януари до 20 февруари.

Вижте още: Тези зодии ги чака предложение за БРАК през февруари 2024

Какъв е символът на 2024?

През 2024 според източния календар Китай ще посрещне своята 4721 година и това ще бъде годината на Зеления дървен дракон. Ако се чудите колко е дълга китайската Нова година, традиционно тя се празнува 14 дни, тоест от 10 до 24 февруари.

Какво да очакваме през годината на Дракона?

2024 година, известна като Годината на Дракона, ще бъде благоприятно време за промяна, растеж и прогрес, тъй като комбинацията от динамичната енергия на дракона и заземяващото и стабилизиращо влияние на елемента дърво ще вдъхнови въображение, лидерство и нови идеи.

Ще донесе ли 2024 предизвикателства и конфликти?

Да, 2024 ще бъде динамична година с възможности за тези, които са отворени за промяна, но също така може да донесе конфликти и несигурност в политиката, външните отношения и околната среда, подчертавайки необходимостта от прошка и мирни решения.

Вижте още: За тези зодии ще вали дъжд от пари през ФЕВРУАРИ 2024

На кои зодии ще се отрази най-много?

Годината на Дракона ще донесе както възможности, така и предизвикателства за всички, но родените под знака на Дракона ще преживеят прераждане и растеж, докато родените под знака на Бика може да се сблъскат с повече препятствия и проблеми.

Като цяло ще бъде добра година за онези, които са отворени към промяна и желаят да се възползват от нови възможности, въпреки несигурността, която вероятно ще усещат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама