Как се отбелязва китайската Нова година, за да бъде добра


Как се отбелязва китайската Нова година, за да бъде добра
Снимка: Istock/Guliver

Настъпването на китайската Нова година ежегодно се отбелязва по различно време. Настоящата 2021 ще премине под знака на Белия Вол и тя не започва едновременно с календарната година. Според китайските традиции този празник се отбелязва изключително шумно.

Защо датата е различна всяка година?

Всяка година датата за китайската Нова година се променя, защото тя е обвързана с лунния календар и зимното слънцестоене. Тя винаги настъпва след две Новолуния след зимното слънцестоене.

През 2021 година китайската Нова година се пада на 12 февруари. Тя ще настъпи точно в 00:03. В този момент Белият Вол ще замени Плъха.

КАКВО ОБИЖДА НАЙ-ДЪЛБОКО РАЗЛИЧНИТЕ ЗОДИИ

Как се празнува китайската Нова година?

Според китайските традиции, за да изгоним злите духове, които ни пречат да бъдем щастливи, трябва да посрещнем годината с фойерверки. Тази традиция е позната не само по нашите ширини, но и в цял свят.

На 12 февруари е добре цялото семейство да се събере, за да се умилостиви основният символ на 2021 година - Белият Вол. Преди самия празник е добре да почистите дома си, за да привлечете късмет и положителна енергия към него.

Разбира се, празник без подаръци не може. Много е важно да направите подарък на всички, които ще бъдат на една маса с вас.

Отличен подарък, според източните мъдреци, са парите. Ако не сте измислили какво да подарите, можете да дадете на човека до вас пари в красив плик. В случай, че искате да го зарадвате с нещо материално, то нека е възможно най-семпло.

Във всеки случай на този ден е добре да бъдете позитивно настроени и да се забавлявате. Дори нещо да се обърка, не се обезсърчавайте и не изливайте гнева си върху своите близки. Бъдете изключително внимателни към чувствата на другите.

Препоръчва се също да не прибирате коледната елха до 12 февруари. Заложете най-вече на декорация в бял и сребрист цвят. Имайте предвид, че Волът не обича червеното.

В никакъв случай не поднасяйте на трапезата ястия от телешко месо, за да не разгневите повелителя на годината.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама