Коя зодия е най-големият ви враг


Коя зодия е най-големият ви враг
Снимка: iStock/Guliver

Би било чудесно да се разбираме с всички. Но в действителност ни се налага да се срещаме с хора, които не харесваме, мразим, дори считаме за врагове. Може би това се дължи на характера и постъпките им или просто на зодиакалния им знак. Съществуват зодиакални знаци, които са абсолютно несъвместими. Ето коя зодия е най-големият ви враг:

ОВЕН - Рак

Овенът е огнен знак и не се разбира с рака, който е воден знак. Овенът има нужда от независимост и може да се почувства задушен от Рака, който е склонен към обсебване. Повечето Раци са прекалено чувствителни и може да се стигне до момент, в който Овенът не може да понесе прекалената загриженост, която счита за навлизане в личното му пространство. Освен това, войнстващите елемента и в двата знака ги правят опасни един за друг. Ракът вярва, че може да угаси огнения темперамент на Овена, който обаче трудно се дава, още повече се пали и няма дори да се опита да разбере чувствителното и благородна сърце на Рака.

ТЕЛЕЦ - Овен

Понякога подобните знаци се привличат, но в други случаи, когато двама души са еднакви, те действат като два положителни магнита и се отблъскват един друг. Така е и в случая с Телец и Овен. И двата знака са инати, което води до трайна неспособност към разбирателство. Споровете им винаги ще останат неразрешени, защото и двамата не са способни да поемат вина. Освен това, Овенът трудно признава грешките си, а упоритият Телец не пропуска случай да напомни на Овена за всичките му недостатъци. И двата знака са рогати, което е достатъчно красноречиво: постоянно ще си вирят рогата и на практика конфликтът помежду им е гарантиран.

НАЙ-ОТВРАТИТЕЛНАТА ЧЕРТА НА ВСЯКА ЗОДИЯ

БЛИЗНАЦИ Дева

Дева и Близнаци следват Меркурий, планетата на общуването. Макар и управлявани от една и съща планета, едва ли има други два знака, които така да се различават. Близнаците са свободолюбиви по дух и действат спонтанно, докато Девите държат на рутината. Личностите им често се сблъскват: Близнаците се държат като деца, Девата може да поеме ролята на родител, често прекалено критична и взискателна към Близнаците. И на двете зодии им е трудно да споделят чувствата си, затова споровете така и остават нерешени.

РАК - Стрелец

Раците са чувствителни и всеотдайни и за Стрелеца не е никак трудно да го нарани. Стрелецът изглежда прям и открит, но не разбира дълбочината на човешките чувства и емоции. И двата знака ще се опитат да променят другия, но няма да стигнат до компромис. В резултат на комуникацията им, Ракът започва да мрази Стрелеца, но ненавистта е едностранна. Стрелецът просто се отдръпва без лоши мисли. Ракът продължава да таи гнева си, надявайки се, че Стрелецът ще усети болката му, но това така и няма да се случи.

ЛЪВ - Риби

Лъвът е горд и има нужда от цялото внимание върху себе си. Рибите, от друга страна, са чувствителни и избягват вниманието. Поради тези огромни личностни разлики, Лъвът лесно може да нарани Рибите. Освен това, Лъвът не приема добре пасивността и инертността на Рибите и ясно ще го покаже. Замечтаната и покорна природа на Рибите обърква Лъва и това нехаресване бързо може да се превърне в омраза.

ДЕВА - Водолей

Девите са интелигентни, наблюдателни и аналитични. Действат повече с разума отколкото със сърцето и по тази причина намират Водолеите за твърде своеволни и витаещи в облаците. Водолеите, макар също интелигентни, не понасят толкова пресметливи личности като Девите. Тези два знака рядко се привличат един друг, но когато им се налага да прекарват дълго време заедно, обикновено приключва с омразата на Девата към Водолея.

ВЕЗНИ - Скорпион

Общителните и въздушни Везни се разбират добре с почти всички. Скорпионът, който е воден знак, може да внесе прекалено много драматизъм в техния живот, което ще го превърне в най-големия враг на дипломатичните и бързо прощаващи Везни. Ако всичко върви чудесно в едно приятелство или връзка, Скорпионът става параноик, защото нещо му липсва и това води до проблеми. Всъщност Скорпионът има нужда от драма в живота си, докато на Везните това им идва прекалено.

СКОРПИОН - Лъв

Водата и огънят са врагове, така е и с Лъва и Скорпиона. Въпреки това двата знака имат много общи черти. Те са горди и целеустремени. Трудно е за два ината да не си вирят носа. Обичат да доминират и никой не е склонен на компромис, ако се налага. Макар в началото двата знака изпитват привличане един към друг поради общите им черти, нежеланието им да отстъпят води до гневни и страстни спорове. Буйният Скорпион ще започне да изпитва презрение към Лъва поради неспособността му да отговори на страстта му.

ЗОДИИТЕ, КОИТО ОБИЧАТ ДА ЛЪЖАТ

СТРЕЛЕЦ - Телец

Стрелецът има нужда от свобода повече от всеки друг и няма да позволи на никого да го задържи. Телецът, земен знак, предпочита стабилността и ще прояви собственическо чувство спрямо Стрелеца, независимо дали отношенията им са платонични или романтични. За Стрелеца това е като капан и ще се опита да избяга.

КОЗИРОГ - Везни

Везните са общителни и обичат да се забавляват. Това влиза в противоречие с трудолюбивия и целеустремен Козирог. Козирозите се съсредоточават в напредване в кариерата и успех в живота, докато Везните запълват календара си със социални събития. За някои Козирози, Везните изглеждат незрели и просто дразнещи. Нерешителната и вечно колебаеща се природа на Везните може да побърка праволинейния и организиран Козирог.

ВОДОЛЕЙ - Козирог

За изобретателния и иновативен Водолей, Козирогът може да се превърне в смъртен враг. Двата знака са различни в много аспекти, от финансите (Козирозите спестяват, Водолеите харчат) до нивото им на зрялост. За Водолея е трудно да разбере мисловния процес на Козирога. Козирозите трудно допускат някого емоционално до себе си, което побърква Водолея и го води до ревност и параноя. Постоянното усещане, че е отхвърлен от Козирога, води Водолея до горчивина и ярост.

РИБИ - Близнаци

Рибите са прекалено чувствителни за откритите Близнаци. Енергията и искреността на Близнаците плаши сензитивните и мечтателни Риби, които се объркват във взаимодействието си с двойния знак. Близнаците се опитват да извадят Рибите от вътрешния им свят, но това отново ги връща назад и ги кара да се чувстват некомфортно. Желанието на Близнаците да “помогнат” на Рибите да се отпуснат, ги кара да възприемат този толкова добронамерен жест за враждебност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама