От какви болести най-често страдат зодиите (част I)


От какви болести най-често страдат зодиите (част I)
Снимка: iStock/Guliver

Овен: проблеми с главата

Овните често имат проблеми с главата. Не, не онези проблеми, заради които си има специални болнични заведения, макар че и това не е изключено. Става въпрос за чести главоболия и наранявания. От всички зодии Овните най-много страдат от мигрена. Понеже са склонни да препускат с рогата напред към всичко - проблеми, приключения или вълнуващи преживявания, този допълнителен стрес подкопава здравето им. Разболеят ли се, незабавно отиват на лекар. Но не защото са хипохондрици. Просто бързат да се отърват от симптомите, защото те само ще ги забавят. Ако сте Овен, препоръчително е да се научите да контролирате емоциите си.

Телец: напълняване

Ако сте Телец, вероятно често имате проблеми с гърлото. Инфекции, дращене, налепи по сливиците и всякакви други страхотии са ви добре познати. Струва ви се, че сте родени, за да може гърлото ви да изпробва всяко заболяване, което е известно на лекарите. Друг проблем, често срещан при Телците, е напълняването. Безрезервната ви обич към храната, от най-изисканите ястия до простите манджи на баба, е нещо, което ви изпълва отвътре. Рано или късно идва моментът, в който неистово намразвате кантара. Когато сте болни, вие сте изключително търпеливи при подбора на правилния специалист. Все пак това е човекът, на когото доверявате здравето си.

Близнаци: бели дробове

Близнаците са тези, които боледуват най-рядко и най-леко. Не е казано, че са вечно здрави, но всичко карат на крак. Как да не се подразни човек, когато, докато цяла България страда от стомашен вирус, на Близнака му минава като на куче.

Единствената им слабост са белите дробове. Настинките намират лесно пътя си до дробовете им. Бронхит и пневмония са заболявания, типични за хората от тази зодия. Ако случайно се разболеят, отричат до последно, че нещо им има. Но уверят ли се, че наистина са болни, изпадат в паника.

Вместо да обикаляте ужасено всички болници в града, доверете се на един лекар и следвайте само неговите предписания.

Рак: стомах

Раците имат слаби стомаси, в резултат на което страдат от язви, киселини, гастрит и т.н. Боледуването им върви ръка за ръка с тръшкане, тревожност и дори истерични пристъпи.

Тези притеснения обаче те пазят само за себе си. Раците не обичат да измъчват хората около себе си с неприятна информация. Предпочитат да лъжат близките за състоянието и симптомите си или да им казват само това, което околните биха искали да чуят.

Все пак добре е когато състоянието им се влоши да са близо до приятели и роднини, защото това ги успокоява.

ТЕЗИ ЗОДИИ ЩЕ ИМАТ МНОГО КЪСМЕТ ПРЕЗ АПРИЛ

Лъв: сърце

Изразът “лъвско сърце” се използва за човек, който е храбър и със силен характер. Точно такива са представителите на зодия Лъв, но по ирония на съдбата най-често страдат именно от сърце.

Лъвът по природа е активен и става неспокоен, ако стои дълго на едно място. Понякога обаче го примързява, особено ако се отнася до фитнес и спортуване. Той трябва да се движи постоянно, за да е здрав.

За тях най-важното лекарство е суетата им. Лъвовете гледат да покажат на всички колко добре се справят с болестта си и колко бързо са се излекували. Те винаги искат да са център на вниманието и знаят как бързо да си възвърнат енергията, за да са отново под светлината на прожекторите.

Дева: черен дроб

Девите са маниаци на тема “здраве”. Те са крайно прецизни в ежедневните си ритуали за предпазване от бактерии и микроби. Нито една уважаваща себе си Дева не би се хранила безразборно или с каквото й падне. Ако сте Дева, сигурно спазвате и внимателно обмислен режим за хранене, може би дори вегетариански, заради любовта ви към животните.

Когато се чувстват зле, Девите си вземат душ, за да се чувстват по-чисти. При болка имат наклонност да се разсейват с чистене. Проблемните им органи са черният дроб, панкреасът и тънкото черво. Имат лека наклонност да четат в интернет и да си изнамират заболяване всеки път, щом се почувстват “странно”. Затова пък когато наистина се разболее, Девата е във вихъра си, тя вече знае точните лекарства и действието им, подготвила си е и специални храни, с които по-бързо да се оправи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама