Ретрограден Меркурий: Най-опасните периоди през 2022


Ретрограден Меркурий: Най-опасните периоди през 2022
Снимка: iStock

Вече е 2022 и знаете какво означава това - има нови цикли на ретрограден Меркурий, през които трябва да преминем. Тъй като ретроградите през 2021 година бяха доста хаотични, решихме да погледнем напред, за да видим точно кога Меркурий ще спусне сянката си върху нас.

Обратното въртене на Планетата на комуникациите винаги ни кара да изпитваме трудности с технологиите, личните връзки и пътуванията, а отношенията стават нестабилни. Но от друга страна, тези транзити ни дават възможност да разсъждаваме и да планираме промени, които могат да направят живота ни по-щастлив.

ЗОДИИТЕ, КОИТО ЩЕ ИМАТ КЪСМЕТ В ЛЮБОВТА ПРЕЗ ЯНУАРИ

Меркурий е ретрограден три до четири пъти годишно - повече от всяка друга планета в нашата слънчева система. В резултат на това Rx енергията е забележима и ни тормози доста често. През 2022 година Меркурий ще се обръща четири пъти, което означава, че ще преживяваме големи промени, а мнозина ще преживеят и духовни катарзиси.

Нещо повече, докато Меркурий обикновено се движи назад само в един елемент годишно, през 2022 година ще се прояви в два елемента: въздух и земя. Какво означава това? Може да очакваме промяна на начина, по който се справяме с материалистичните неща и менажирането на финансите.

Датите, на които Меркурий ще бъде ретрограден през 2022, са:

14 януари до 3 февруари

От 14 януари до 25 януари ще настъпи ретроградност в знака на Водолей, а от 25 януари до 3 февруари ще се премести в Козирог. Предретроградната сянка (което е времето преди ретроградността да започне официално) е започнала още на 29 декември 2021, докато постретроградната сянка ще завърши на 23 февруари.

10 май до 3 юни

От 10 май до 22 май ретроградността ще бъде в Близнаци, а от 22 май до 3 юни ще премине в Телец. Предретроградната сянка ще започне на 25 април, а следретроградната сянка завършва на 18 юни.

9 септември до 2 октомври

От 9 септември до 23 септември Меркурий ще бъде във Везни, а от 23 септември до 2 октомври ще бъде в Дева.

29 декември до 18 януари 2023

Тогава ще бъде в Козирог. Предретроградната сянка ще започне на 12 декември, а следретроградната сянка завършва на 23 февруари 2023 г.

Запомнете тези дати, добавете ги към календара си за 2022 и планирайте внимателно. Както споменахме, ретроградният Меркурий не е лош, но може да предизвика известен хаос. Но информираността и добрата подготовка ще ви помогнат да се справите с Меркурий с изящество и дори да излезете на върха.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама