Рядка Супер синя кървава Луна на 30 и 31 август: Какво да правим?


Рядка Супер синя кървава Луна на 30 и 31 август: Какво да правим?
Снимка: iStock

Суперлунното лято е в разгара си. Третото от четирите пълни луни за сезона – Синята луна – ще се случи в сряда, 30 август и четвъртък, 31 август. Това е планирано да бъде най-голямата и най-близката супер Луна за доста време напред – следващата ще е след 14 години.

Вижте още: Намислете си число от 1 до 20 и вижте късметчето си за септември 2023

Пълнолуние настъпва, когато Луната удари противоположната страна на Земята от Слънцето. По време на това пълнолуние Луната ще изглежда с около 7% по-голяма и с около 15% по-ярка. Всъщност, Синята Луна не придобива син оттенък, въпреки че това също се случва, но е много рядко и се свързва с отразената светлина, преминаваща през земната атмосфера.

Някои хора вярват, че суперлуната може да повлияе на природни явления като приливи и отливи, както и на времето. Въпреки че научните доказателства за това влияние са ограничени, мнозина все още се наслаждават на това астрономическо явление.

Какво да направите?

Един от ритуалите, свързани с пълнолунието, включва поставянето на чаша вода на перваза на прозореца, така че Луната да се отразява в нея. Водата се оставя за цяла нощ, а на сутринта се изпива. Смята се, че такава „лунна“ вода ще донесе в живота на човека това, от което най-много се нуждае в момента.

Вижте още: Най-мощният ритуал за привличане на ПАРИ

Друг ритуал, който много хора практикуват, е за богатство. Той включва използването на три монети, по възможност сребърни. Монетите се поставят на перваза на прозореца, така че да натрупат необходимата енергия за една нощ. След това тези монети се носят със себе си в различни джобове, за да привлекат богатство и късмет.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама