Влиянието на планетите според астрологията


Влиянието на планетите според астрологията
Снимка: iStock

Планетите са енергийни източници със специфични значения и управляват определени неща и събития във физическия свят. Всяка планета управлява даден зодиакален знак.

Меркурий

Тази планета се свързва с комуникацията, обмен на информация, знания, сръчност. Тя е показател за младите хора и интелигентността, остроумието и чувството за хумор, младостта, ученето, образованието, говоренето, продажби и пътувания. Меркурий ще покаже как ще разгърнем талантите си. Планетата е най-силна в знаците на Близнаци и Дева - дава аналитичен и бърз ум, остроумие и сръчност. По-слаба е в знаците Стрелец и Риби, където може да липсва концентрация и човек да разсъждава воден от емоциите си.

Венера

Венера е показателят за женската енергия, взаимоотношенията, силата на привличане в любовта, творчеството и изкуствата от всякакъв вид, лукса, красотата, изяществото и очарованието. Разкрива как човек обича и се наслаждава на живота и дали ще имаме стабилност в брака. Венера е символ на парите и материалните придобивки, а заедно с хармоничен аспект с Юпитер ще донесе богатство и изобилие. Планетата е най-силна в знаците Телец и Везни, а по-слаба в Овен и Скорпион.

Марс

Марс се свързва с мъжката енергия. Той управлява енергията, смелостта, конкуренцията и амбицията. Като планета на войната и гнева, тя може да разбуди спорове и страсти. Силният Марс е от съществено значение за успеха в бизнеса. Марс е много импулсивен, агресивен и нетърпелив; той представлява аварии, хирургични намеси, войни и вулканични изригвания, като смелостта и безстрашието са негова положителна страна. Най-силен е знаците Овен и Козирог, най-слаб в Рак и Везни.

Юпитер

Юпитер е индикатор за децата. Той управлява мъдростта, учителите, пътуванията на дълги разстояния. Юпитер се разширява и може да показва растеж, но понякога и излишък. Юпитер носи възможности, богатство и свобода. Това е планетата на оптимизма и забавлението. Юпитер се занимава с въпроси, свързани с религията. Също така и за съдебните решения и законите. Юпитер винаги носи възможност за растеж и изобилие. Той е показател за богатство, щастие и късмет. Най-силен в знаците Стрелец и Риби, слаб в Близнаци и Дева и Козирог.

Сатурн

Сатурн е показателят за възрастните хора, хора на висок пост. Там, където се намира Сатурн, внася забавяне, трудности и ограничения, но също така дисциплина, издръжливост, уроци. Сатурн е великият учител чрез мъдростта на опита. Поуките са житейски уроци, които обикновено идват чрез упорит труд и тежък живот. Характеристики на Сатурн са закъснения, депресия, ограничения, унищожаване, болести и смърт. Най-силна е в знаците на Козирог, Водолей, Везни, а най-слаба в Рак, Лъв и Овен.

Уран

Уран внася радикални и неочаквани промени. Символизира висш ум, гениални идеи, прогресът в науката, революции, технологии. Уран разчупва старите шаблони и внася нови идеи, нестандартност, динамика и донякъде хаос. Показва къде се чувстваме уникални и свободни. Най-силен в знаците Водолей и Скорпион, слаб в Телец и Лъв.

Нептун

Планетата на илюзиите, въображението, висшата любов, изкуството. Нептун носи заблуди, така че човек трябва да внимава. Може да засили интуицията и сънищата, талантите. Дава жертвоготовност, състрадателност, тайни и зависимости. Най-силен в знака на Риби и Стрелец, но слаб в Близнаци и Дева.

Плутон

Планетата, която носи най-големите трансформации. Събитията се случват веднъж, но оставят за цял живот. Преживявания между живота и смъртта. Екстремни ситуации, силно привличане, тайни и мистерии. Всичко, свързано с Плутон се изразява на крайности. Енергията е силна и трудно да се контролира. Плутон се свързва с големи пари, мафия, масони, политици, окултисти, хирурзи или убийци. Най-силен в знака на Скорпион и Козирог, слаб в Рак и Телец. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама