Внимание: Влизаме в ретрограден Меркурий от 13 декември


Внимание: Влизаме в ретрограден Меркурий от 13 декември
Снимка: iStock

Меркурий, планетата на комуникацията и интелекта, ще бъде ретрограден от 13 декември тази година до 1 януари следващата година.

Докато Меркурий е в ретроградно движение, са възможни неразбирателства в комуникацията, по-лоша концентрация и несигурност при изпълнението на определени планове. Този последен ретрограден Меркурий се различава от предишните два, тъй като се движи от Козирог към Стрелец, което показва, че ще донесе повече нервна енергия от предишните.

Вижте още: Седмичен любовен хороскоп за 4-8 декември 2023

Най-засегнати ще бъдат следните зодии: Овен, Козирог, Рак и Везни. И така, ако принадлежите към тези зодии - какво да правите?

Опитайте се да останете гъвкави и търпеливи. Култивирайте разбирателство не само със себе си, но и с околната среда, която сама усеща влиянието на Меркурий и неговото недоволство. Дайте си време. Не бързайте и бъдете малко резервирани в първоначалните си реакции.

Завършете всеки проект, върху който работите, и проверете всичко два пъти. Това е периодът, в който провалите не само са възможни, но ще бъдат част от ежедневието. Вземайте решения само след като направите конкретен план. Определено не можете да спрете живота си, но можете да мислите предварително и да се подготвите.

Вижте още: Най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 4-10 декември 2023

Мнозина обвиняват ретроградния Меркурий за целия хаос, пред който са изправени, но тази планета предлага и време за самоанализ и релаксация. Сега е идеалният момент да се запитате за какво харчите енергията си. Действате ли в съответствие със собствените си нужди и инвестирате ли в проекти, които имат стойност. Така че отделете малко време на себе си и се запитайте отново кой сте и какво правите, но не правете никакви промени по този въпрос, докато този период не приключи.

Когато ретроградният Меркурий приключи, някои астролози смятат, че ще има кратък „период на сянка“ на корекция. И тогава не бързайте. Оставете неразбирателството да изчезне от само себе си. Запазете спокойствие и се ангажирайте със заключенията, които сте направили, и се опитайте да ги приложите в новите планове. Меркурий не ви контролира, той ви осъзнава и ви напътства.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама