Зодиите с ниска самооценка


Зодиите с ниска самооценка
Снимка: iStock

Ниската самооценка е специфичен психологически проблем, който изисква корекция, включително с помощта на психолози. А някои знаци на зодиака се сблъскват с нея много по-често от други.

Риби

Рибите са класически пример за "недолюбвано дете". Да, в детството те имат нужда от много повече внимание, отколкото другите деца. Вродената емоционалност и отчаяната нужда от одобрението на близките не намаляват през годините. И ако родителите вземат това предвид във възпитанието на детето си, тогава нещата може да се променят. Жалко е, че това рядко се случва, което предизвиква изключително ниско самочувствие на хората, родени под знака на Рибите.

Телец

Трудно е да си представим, но хладният и почти винаги успешен Телец наистина страда от ниска самооценка. Упоритостта му и принципът: "Не слушам никого!", рязка съпротива срещу всякакви промени, прекомерен акцент върху личния комфорт - всичко това характеризира хората, които не искат за пореден път да се сблъскат с психотравматични ситуации, следователно, напълно се затварят в себе си.

И всичко обикновено се случва поради факта, че в детството Телецът е много различен на външен вид от другите деца и юноши. Те са по-големи, чертите на лицето им са по-груби, а наднорменото тегло често се наблюдава сред представителите на тази зодия. Това често води до подигравки отстрани. И ставайки по-възрастен, Телецът или се примирява със собствените си характеристики и се научава да ги обича, или иска да ги коригира. Фитнес, по-здравословен начин на живот, стриктна диета - всичко това изисква пари, така че Телецът няма друг избор, освен да стане критичен към себе си и да не се харесва. Успешен, но все още несигурен във външния си вид и личната си привлекателност.

КАК ДА СПЕЧЕЛИТЕ СЪРЦЕТО НА ОВЕН?

Везни

Ниската самооценка на Везните също е от детството. Факт е, че и този зодиакален знак е твърде, как да го кажем, балансиран. Мил, съобразителен, невидим по свой начин. А в тийнейджърска среда, където всеки иска да се открои, да бъдеш "сива мишка" е опасна стратегия. Някои успяват да използват прикритията си за лични цели, но Везните, които имат остра нужда от комуникация с обществото, не могат да направят това. Следователно те получават ниска самооценка.

Някои дори се опитват да променят характера си - развиват лидерски качества в себе си, предизвикателно се изказват в конфликти, но всичко това не им носи удовлетворение, защото това не е ситуация, която изисква компенсации в други отношения. В по-зряла възрастте търсят хора, които ще ги обичат и по някакъв начин ще компенсират цялата липса на емоции, които са имали в детството.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама