Д-р Трачева: Само ние даваме гаранция за лазерна епилация


Д-р Трачева: Само ние даваме гаранция за лазерна епилация
Снимка: Body Aesthetics

Д-р Валентина Трачева е лекар по дентална медицина, посветен в цялостната грижа за естетическия вид на кожата, тялото и лицето. Тя е майка на две деца, което я кара да търси начин да създаде перфектното място за активни жени, които искат да изглеждат и да се чувстват добре в своята кожа. Ето защо д-р Трачева събира край себе си не просто екип от професионалисти с медицинско образование, а истински съмишленици. Тя е в основата на семейния бизнес лазер център Body Aesthetics.

1. Защо истински ефективната лазерна епилация е съвсем нова услуга в България?

Това не е много популярно мнение в България, но аз стоя твърдо зад него. Има изключително малко на брой салони, които използват истински ефективна лазерна апаратура за обезкосмяване, защото тя е огромна инвестиция. Медицинските александритни лазери струват десетки хиляди долари. Нашият лазер е най-скъпият сред тях, той е буквално най-мощният в света и е златният стандарт за лазерна епилация, притежаващ всички сертификати за безопасност за Европа и САЩ. Много е разпространен в чужбина, особено в Щатите. Но струва оригинално около 160 000 долара и това е непосилно за повечето бизнеси, което е нормално. Затова масово се използват лазери втора употреба или лазери с ниско качество за по 2 000 - 5 000 долара и това компрометира услугата. Повечето клиенти смятат, че е нормално да правят лазерна епилация всеки месец в продължение на години. А истината е, че само с 6 процедури през около 30 до 90 дни се постига окончателно унищожаване на 89% от окосмяването (без значение дали светло, или тъмно) за около 15 години. Останалите 11% косми са мъх. В болшинството от случаите, ако клиентът няма хормонални или други проблеми, и спази всички наши препоръки за неизлагане на слънце, поддръжка между процедурите и периоди на посещение, не се налагат поддържащи процедури или може да се случи, но 1-2 пъти на няколко години.

Затова истинската услуга „Лазерна епилация от висок клас“ е наистина нова. Има само 3-4 медицински козметични салона, които я предлагат от години, но не са популярни масово, защото битува мита, че това е много скъпа услуга. Но ако хората сметнат колко ще похарчат за минимум 12-20 евтини процедури (които няма да решат проблема окончателно) вместо само за 6 малко по-скъпи, ще се убедят, че са загубили доста време и финанси. А ценовата разлика, за съжаление, е минимална, което прави доста трудно да бъде различена реалната услуга от имитациите й, които създават лош имидж на един високотехнологичен метод за окончателно решаване на проблема с нежеланото окосмяване.

2. Какво различава александритният лазер от другите?

Лазерната епилация използва светлинна енергия, която се привлича от меланина в косъма, провежда се до фоликула и там се превръща в топлина, която го изгаря. Съществуват много различни типове и различен клас апарати за обезкосмяване (тук разказваме за всички видове). Александритният лазер е с дължина на вълната 755 nm и се абсорбира най-добре от меланина на косъма, това го прави доказано най-ефективният при обезкосмяване. Но това е и причината да не се използва при тъмни кожи и кожи с активен тен. Високият клас александритни лазери са медицински. Ние избрахме лидерът Gentle Lase Pro заради царската му репутация и доказаната безопасност. Недостатъкът при него е, че се изисква наистина висока квалификация на медицинските лица, които работят с него (тук може да разберете защо това е така), за да могат да определят най-ефективните параметри, с които да работят, и да ги променят при всяка процедура спрямо постигнатите резултати, така че само с 6 процедури да оставят кожата ви гладка за повече от 15 години.

Лазерът ни е напълно безконтактен, охлаждането става не с гел, а е въздушно. Процедурите са почти безболезнени, усещането прилича на боцкане, но не е парене или болка. Освен всичко останало, нашият александритен лазер GentleLase Pro е единственият ефективен лазер при светли, фини и тънки косми, защото е най-бързият. Когато космите са фини и тънки, те много бързо отдават топлината на лъча, затова скоростта има решаващо значение. Нашият вид лазери се ползват и за премахване на петна и подмладяване, заради което пък се радваме на един прекрасен страничен ефект от обезкосмяването – кожата става гладка и подмладена и още след първата процедура изчезват врастналите и обърнати косми.

3. Как да разпознаем оригинала?

За съжаление това става все по-трудно, защото рекламните послания и на най-добрите и медицински салони, и на най-компрометираните места, обещават едно и също – най-добрата лазерна епилация, гладка кожа завинаги. Всъщност, това е и една от причините да въведем при нас от датата на рождения ни ден 23 януари една изненада за клиентите ни, с която да заявим, че твърдо стоим зад резултатите, които обещаваме, не само на думи, но носим и отговорност. Ние сме първият и единствен салон в България, който предоставя гаранция за лазерна епилация и сертификати от производителите на машините ни за използване на оригинален консуматив, защото се срещат злоупотреби и с това.

Както казахме вече, истинската лазерна епилация се извършва с медицински апарати и това дава възможност да ги разпознаем. Ако търсите такъв клас епилация, първо попитайте медицински александритен ли е апаратът. Ако не могат да ви отговорят, със сигурност не е. Вторият въпрос следва да е дали терапевтът, или козметикът, който ще извърши процедурата, е медицинско лице. Ако не е – той не би трябвало да оперира с такава техника. Ако посетите салон, в който не проведат консултация с Вас и не подпишете Информирано съгласие за процедурата, също подходете със съмнение. Важно е да ви разкажат, да попитат как сте се обезкосмявали, да обяснят да не се излагате на слънце по време на курса процедури. И да не ви викат за всяка зона през 30 дни, защото това е маркетингов трик. Окосмяването расте само на лицето през месец, за останалите зони периодите са понякога двойно или тройно по-дълги.

4. Колко процедури се препоръчват за дълготраен ефект?

С правилната апаратура и експертиза ви трябват 6 процедури през различен период за различните зони от тялото и ще забравите за нежеланото окосмяване. Периодите между процедурите са много важни, защото по тялото космите не растат едновременно. Във всеки момент само около 20% от космените фоликули са кръвоснабдени, затова ни трябват 6 цикъла. Косъмчетата растат до определен момент, след което опадат и на тяхно място излизат нова „порция” косми. В различните зони това става с различна скорост. Епилацията се прави когато космите са в анагенна (активна) фаза на растеж и имат корен – защото него искаме да унищожим. В различните зони на тялото това става с различна скорост. Затова процедурите на лице се правят през 30-45 дни, на ръце, подмишници, интим – на 45-60 дни, а на крака през 60-90 дни. Не се доверявайте на салони, които ви викат винаги през 30 дни. Епилацията всеки месец не е вредна, но не е ефективна и излиза много по-скъпо. Важно е с напредването на процедурите да се увеличава и периода, през който се прави лазерната епилация, защото след 3-тата процедура тя забавя растежа на космите в третираната зона. Те стават тънки и светли и увеличаваме и параметрите много внимателно и съобразено с фототипа на всеки клиент. Неспазването на тези условия също може да понижи или компрометира ефекта на епилацията

5. Какви митове за лазерната епилация все още витаят в обществото?

Няколко от тях вече развенчахме в разговора до тук: че е скъпа или недостъпна процедура, че няма ефекта, който обещават салоните, че трябва да се правят безброй процедури и че светлите косми не се влияят. Нашият лазер не може да премахне единствено косми, в които няма никакъв меланин (никакъв пигмент, никакъв цвят) – това са белите старчески косми или напълно прозрачните косми тип мъх. Друг вреден мит е, че лазерната епилация „облъчва“ или че може да доведе до рак на кожата или органите или до стерилност. Лазерната светлина е напълно безвредна за органите, тя прониква много плитко в кожата и се поема единствено от меланина, така че не крие такива рискове. С нашия лазер са проведени десетки клинични проучвания, извършени са милиони процедури и е доказано безвреден. Единственият риск за кожата е от изгаряне, ако се използва с неподходящи параметри или върху погрешен фототип, но това не се случва, ако с лазера работи сертифицирано и обучено медицинско лице. Друг мит е, че космите не бива да се бръснат преди и между процедури. Напротив – лазерна епилация се прави върху гладко избръсната кожа, а между процедури не трябва да има никакво отскубване на косми, затова само бръсненето е позволено.

6. Кои фактори биха могли да повлияят на крайния резултат?

Изборът на апарат, изборът на терапевт, изборът на параметри като дължина на вълната, диаметър на лъча, продължителност и честота на импулса, плътност на енергията, начин на третиране на космите преди и по време на курса процедури лазерна епилация, излагането на слънце, периодите между процедурите – всичко това. Ето защо е толкова важно да изберете правилното място и професионалисти. Бъдете сигурни, че ще разберете, че сте направили правилния избор още след първата процедура – никога не сте виждали такъв ефект върху кожата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама