5 начина да подобрим имунитета си през студените месеци


5 начина да подобрим имунитета си през студените месеци
Снимка: iStock/Guliver

Със сравнително високите температури навън може би си мислите, че шансовете ви да се разболеете все още са ниски. За съжаление, вирусите вече са в стихията си, така че трябва да се грижите правилно за себе си. Има много начини, по които можете да подобрите имунната си система, затова днес ще ви запознаем с някои от най-ефективните.

1. Правете упражнения

Физическата активност е изключително важна, ако се опитвате да предотвратите настинка, тъй като може да подобри способността на тялото ви да се бори с инфекцията. Причината за това се крие в по-високата скорост на белите кръвни телца, циркулиращи в кръвта по време на тренировка.

2. Яжте гъби, чесън и подправки

Включването на определени храни в менюто може да помогне да поддържате имунната си система в топ форма. Различни подправки като куркума, риган и кайен отдавна се използват като природни имуностимуланти. Според проучване, проведено от Университета на Флорида, гъбите шийтаке, точно както и чесънът, имат противовъзпалителни свойства.

3. Набавяйте си достатъчно сън

Колкото и просто да звучи, недоспиването може да бъде ключовата причина, поради която здравето ви се влошава. Както знаете, Световната здравна организация препоръчва 8-часов непрекъснат сън за хората в работоспособна възраст. Неврологът Матю Уокър предупреждава, че лишаването от сън може да ви изложи на риск от различни заболявания, започвайки от обикновена настинка и стигнем до по-сериозни болести.

4. Пийте вода

През студените месеци сякаш повечето хора залагат на чайове и други топли напитки. С толкова много варианти може да бъде лесно да забравите да пиете вода. Истината е, че това е най-ефективният начин да помогнете на бъбреците ви да отделят токсините.

5. Приемайте имуностимуланти

През студените месеци тялото ни има нужда от допълнителна помощ, за да се справи с опасните вируси. Подходящ продукт е Цитомикс, комбиниран хомеопатичен лекарствен продукт на фирмата GUNA, Италия. Той е единственият продукт на пазара, който съдържа цитокини. Повишава имунната защита на организма и го предпазва от развитие на вирусни и бактериални инфекции. Цитомикс гранули подпомага комплексното лечение на остри възпалителни състояния от инфекциозен произход. И тъй като малчуганите са по-склонни към разболяване, този продукт е подходящ и за деца. Гранулите се разтварят под езика, 15 минути преди хранене .

Препоръчителната доза е:

Възрастни и деца над 6 години:

Профилактика: по 5 гранули 2-3 пъти дневно

Лечение: по 10 гранули 2-3 пъти дневно до изчезване на острите симптоми

Деца от 2 до 6 години:

Профилактика: по 3 гранули 2-3 пъти дневно

Лечение: по 5 гранули 2-3 пъти дневно до изчезване на острите симптоми

Деца под 2 години:

Профилактика: по 1 гранула 2-3 пъти дневно

Лечение: по 3 гранули 2-3 пъти дневно до изчезване на острите симптоми

 

Цитомикс е вашето ефикасно средство за профилактика на инфекции, за лечение на грип и вирусни заболявания, а също за комплексно лечение на остри възпалителни състояния от инфекциозен произход.


Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама