8 храни, които ще ви помогнат в борбата с мигрената


8 храни, които ще ви помогнат в борбата с мигрената
Снимка: Thinkstock/Guliver

Мигрената е като нежелан гост, който идва неочаквано и трудно може да изгоните. Ако често страдате от главоболие, знаете колко изтощително може да бъде. Разбира се, хапчетата и упражненията могат да успокоят симптомите, но това са временни решения, които не гарантират дълговременна ефективност. За сметка на това, ако промените диетата си, ще имате шанс да изградите високоефективна защита срещу хроничното главоболие. Ето 8 храни, които да включите в менюто си.

1. Авокадо

В случай, че имате нужда от още причини да обичате този прекрасен плод, авокадото се бори с мигрената. Богато на антиоксиданти като лутеин и зеаксантин, то не само се бори с пристъпите на главоболие, но и предпазва от следващи пристъпи.

2. Смокини

Според специалистите този вкусен плод съдържа големи количества калий, който помага за намаляване на възпалението.

3. Сьомга

Пълна с омега-3 мастни киселини и витамини от група Б, сьомгата предотвратява тромбоцитите ви да се групират - процес, който е отговорен за честите главоболия.

4. Сладки картофи

Сладките картофи, известни по нашите географски ширини като батат, са не само вкусни, но и ви помагат в борбата с мигрената. Богати на витамин С, витамин В1 и калий, консумацията им ще намали болката.

5. Диня

Сигурно сте чували, че големите количества вода успокояват симптомите на мигрена. Похапването на храни като диня, краставици и целина помагат да организма да се пребори с дехидратацията.

6. Киноа

В допълнение към всичките други ползи за здравето, киноата съдържа рибофлавин, магнезий и желязо, което я прави чудесен съюзник в борбата срещу интензивната и пулсираща болка.

7. Кисело мляко

Според проучвания рибофлавинът, част от витамин В, е най-ефективен срещу мигрена, а киселото мляко е доста богато на него. Добавете кисело мляко към ежедневната си диета и само след няколко дни ще усетите подобрение.

8. Лимонов сок

Съдържащ високо количество витамин С, лимоновият сок е известен със своите ползи за организма. Той се бори успешно с пулсиращата болка - просто смесете малко лимонов сок в чаша вода, добавете 2 чаени лъжички сол и вълшебната отвара ще ви накара да се почувствате по-добре за нула време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама