Кажете сбогом на диабет тип 2


Кажете сбогом на диабет тип 2
Снимка: iStock/Guliver

Първата книга на д-р Джейсън Фънг "Код – затлъстяване" предизвика истински фурор. И неслучайно – тя предложи научно обосновано и приложимо решение на проблема с излишните килограми. Откритието, че причината за наднорменото тегло е хормонална, насочи вниманието към централната роля на инсулина в регулирането на телесното тегло и последиците от инсулиновата резистентност. Оказва се, че д-р Фънг е написал рецепта не само за здравословно и трайно отслабване, а и за лечение на диабет тип 2. Защото затлъстяването е хормонално разстройство, при което високите нива на инсулин са причинени от приемането на определени храни. А диабет тип 2 може да се излекува напълно именно с промяна на хранителните навици.

В новата си книга "Код – диабет" д-р Фънг споделя опита и резултатите от създадената от него лечебна програма и дава на читателите едно напълно ново разбиране за болестта.


Разбираме, че диабет тип 2 е болест на храненето, при което високите нива на инсулин (и инсулиновата резистентност) са свързани с наличието на твърде много захар в организма. Д-р Фънг ни показва начините, по които можем да я елиминираме. Без лекарства. Без операции. Без медицински разходи.

Написана разбираемо, съпричастно и не на последно място – с чувство за хумор, – тази революционна книга ни насърчава да се преборим с "нелечимата" природа на диабета. За да направим първата крачка към изцелението обаче, е нужно да знаем какво се случва в собственото ни тяло, когато страдаме от диабет тип 2.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама