Защо НЕ обичате себе си според зодията си


Защо НЕ обичате себе си според зодията си
Снимка: iStock/Guliver

Да обичаш себе си е може би едно от най-трудните неща на света. Особено ако като деца не са ни научили как да го правим. За съжаление, много хора страдат от липса на любов към себе си и това им изиграва лоша шега в живота.

Има много фактори, които ни пречат да обичаме себе си – възпитание, преживявания, дори навик... Астрологията също има какво да каже по въпроса. Всеки зодиакален знак се бори с нещо, което му пречи да обича себе си, както трябва. Ето кое е то:

Овен

Бъркате самолюбието със самочувствието, но истината е, че можете да се съмнявате в себе си и все още да обичате себе си.

Телец

Вие се фокусирате само върху вашите недостатъци, върху своите неуспехи, върху провалите си. Никога не мислите за силните си страни, за успехите си, за постиженията си.

Близнаци

Смятате, че сте отговорни за всичко, което ви се случва и постоянно се прецаквате. Трябва просто да разберете, че някои неща са извън вашия контрол.

10 ЦИТАТА ЗА ЛЮБОВТА КЪМ СЕБЕ СИ

Рак

Твърде много ви интересува какво мислят другите хора и предполагате, че всички ви мразят. Смятате, че знаете точно как се чувстват, въпреки че наистина просто гадаете. Отпуснете се. Ако имате съмнения за отношението на някой човек към вас, просто питайте.

Лъв

Продължавате да се влюбвате в токсични хора. Хора, които ви пречат да бъдете истински. Хора, които не заслужават да им обръщате внимание. Това подсилва необичането на себе си.

Дева

По-лесно е да критикувате себе си, отколкото да си направите комплимент. Прекарвате повече време, разкъсвайки се, отколкото да изграждате себе си. Вие сте заседнали в цикъл на саморазрушение.

Везни

Обръщате твърде много внимание на други хора. Толкова сте заети да ги обичате, че никога не спирате да давате същия тип любов на себе си.

Скорпион

Сравнявате себе си с други, които лично чувствате, че са по-красиви и успешни. Убедени сте, че те са много повече от вас, когато наистина е само въпрос на лично мнение.

Стрелец

Част от вас вярва, че не заслужавате щастие, така че никога не се борите за него. Просто приемате тъгата си и свиквате да живеете с нея. Това ви прави все по-нещастни с всеки ден.

30 СЪВЕТА КАК ДА ЗАОБИЧАТЕ СЕБЕ СИ

Козирог

Вие сте циници и това ви пречи. Мислите за най-лошото в хората и съответно, най-лошото в себе си. Такъв критик сте, че не сте способни да дадете на себе си любовта, от която имате нужда.

Водолей

Прекалено сте съсредоточени върху негативното. Залагате на грешките си, но никога не празнувате успехите си. Това е вашият най-голям проблем.

Риби

Имате твърде високо мнение за другите хора и прекалено ниско за себе си. Слагате ги на пиедестал. И в крайна сметка се чувствате зле, защото сравнявате себе си с тях, а резултатът винаги е негативен за вас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама