Президентът Радев и съпругата му се срещнаха с Елизабет II


Президентът Радев и съпругата му се срещнаха с Елизабет II
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава се срещнаха с кралица Елизабет II в Бъкингамския дворец.

По време на аудиенцията държавният глава е отправил покана кралицата или член на кралското семейство да посетят България догодина по случай 140 години от установяването на дипломатически отношения между страната ни и обединеното кралство. Такава визита вероятно ще се осъществи, но още не е определено точно от кого.

Аудиенцията продължи около 40 минути, а през втората й част в нея се включи и съпругата на държавния глава Десислава Радева, съобщават от пресцентъра на президенството. Тя беше облечена в елегантна синя рокля със 7/8 ръкав.

Президентът определи атмосферата на срещата като топла и сърдечна, като кралица Елизабет II е проявила жив интерес към историята и културата на нашата страна.

"Между България и Великобритания има стратегическо партньорство, отличен политически диалог, активно сътрудничество в редица области", подчерта държавният глава.

"Надявам се кралица Елизабет II да има възможност на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, и в Британската библиотека", посочи президентът.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама