Класика: Рецепта за сладкиша Жадната монахиня


Класика: Рецепта за сладкиша Жадната монахиня
Снимка: стоп кадър

Ако сте чували или опитвали класическия сладкиш Жадната монахиня, познат и като Пияната монахиня, днес ще ви покажем как самите можете да си го приготвите.

Необходими продукти за Жадната монахиня:

250 г захар

250 г брашно

6 яйца

За сиропа:

300 мл вода

25 г какао

150 г захар

100 г масло

Вижте още: Ето как да си приготвите сладкиш Агнес

Начин на приготвяне:

Разбийте всички съставки за блата с миксер. Изсипете в намаслена и набрашнена тавичка. Печете в предварително загрята на 180°C фурна, докато клечка за зъби излезе суха, когато прободете блата.

Извадете сладкиша и го надупчете възможно най-плътно. Колкото повече дупки, толкова по-шарен ще стане.

Пригответе глазурата, като смесите водата, захарта, какаото, маслото и ги сложите на котлона да врят, докато захарта се разтопи.

Залейте сладкиша с тази глазура и оставете да попие хубаво, след което нарежете.

Тази прекрасен сладкиш ще ви накара да си оближете пръстите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама