Ето как да си приготвите сладкиш Агнес


Ето как да си приготвите сладкиш Агнес
Снимка: Istockphoto

Днес ви показваме как сами можете да си приготвите този популярен сладкиш.

Необходими продукти:

200 масло

1 ч.ч. пудра захар

1 ч.ч. орехи

1 ч.ч. брашно

4 белтъка

за глазурата:

4 жълтъка

1 ч.ч. пудра захар

100 гр орехи

Вижте още: Тайната съставка на перфектните бухтички

Начин на приготвяне:

Разделете жълтъците и белтъците на 4 яйца. Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер.

В друг съд поставете 200 г меко масло и чаена чаша пудра захар. Добавете чаена лъжичка ванилова захар и разбийте до получаване на светъл и пухкав крем.

Обединете маслената смес с белтъците, като разбърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността. Добавете постепенно чаена чаша брашно и чаена чаша орехи.

Пресипете сместа за сладкиша в тавичка и изпечете на 180 градуса за половин час.

За глазурата разбийте жълтъците с чаена чаша пудра захар.

Залейте напълно охладения сладкиш Агнес с глазурата и оставете да се изсуши напълно за една нощ или на 40 градуса във фурната за час.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама