3 начина да подобрите структурата на косата


3 начина да подобрите структурата на косата
Снимка: iStock

Постоянното излагане на замърсяване, прах, лоша диета и стрес могат да променят и повлияят на структурата на косата ви с течение на времето. Освен това смяната на цвета, изрусяването или изправянето ѝ за дълго време могат да доведат до чуплива и суха коса. За щастие има някои натурални средства, които могат значително да подобрят състоянието на косата.

Кокосово масло

Кокосовото масло действа като естествен балсам със своите овлажняващи свойства. То може да проникне в дълбочина в косъма и да предотврати загубата на протеин. Това може да помогне за подобряване на структурата на косата ви и да предотврати накъсването и разцепването на краищата.

Ще имате нужда:

1 супена лъжица студено пресовано кокосово масло

Какво трябва да правите:

Вземете една супена лъжица кокосово масло и го масажирайте в косата си. Оставете го за 30 до 60 минути. Измийте с шампоан, подходящ за вашата коса.

Колко често трябва да правите това:

От 1 до 2 пъти седмично.

Вижте още: 4 причини косата ви да се омазнява бързо

Алое вера

Гелът от алое вера е пълен с хранителни вещества като витамини А, В12, С и Е, които са полезни за вашата коса. Може да се използва за предотвратяване на проблеми с косата като косопад и пърхот. Включете алое вера в рутинната си грижа за скалпа, за да предотвратите инфекции, които могат да повлияят на здравето на косата. Помага за дълбоко укрепване и овлажняване на суха и чуплива коса. Освен това може да предпази косата ви от UV увреждане и да предотврати състояния като себореен дерматит.

Ще имате нужда:

гел от алое вера

чиста топла кърпа

Какво трябва да правите:

Вземете няколко листа от алое вера и изстържете гела отвътре. Разбъркайте добре и нанесете върху скалпа и косата. Увийте косата си с топла и влажна кърпа. Оставете да действа поне 15 до 30 минути. Изплакнете косата си, както обикновено.

Колко често трябва да правите това:

Правете това 2 до 3 пъти седмично.

Вижте още: Искате блестяща коса? Следвайте тези съвети

Зехтин

Зехтинът е зареден с витамин Е и антиоксиданти, които работят чудесно за подобряване на растежа и текстурата на косата. Зехтинът помага за естественото овлажняване на косата ви.

Ще имате нужда от:

1-2 супени лъжици зехтин

Какво трябва да правите:

Вземете една или две супени лъжици зехтин и го нанесете върху скалпа и косата. Масажирайте няколко минути. Оставете го за 30 до 40 минути. Измийте с шампоан, подходящ за вашата коса.

Колко често трябва да правите това:

Трябва да правите това 2 пъти всяка седмица

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама