Искате блестяща коса? Следвайте тези съвети


Искате блестяща коса? Следвайте тези съвети
Снимка: iStock

Когато нечия коса няма блясък, обикновено означава, че може да ѝ липсва влага. Това може да се дължи на диетата ви, какви продукти използвате върху косата си или дори отчасти от здравето на скалпа ви.

Разресвайте косата си

Разресването на косата поне два или три пъти на ден подобрява кръвообращението. Освен това помага на хранителните вещества да достигнат до космените фоликули. Това прави косата ви по-здрава и блестяща.

Вижте още: Разбиваме 4 упорити мита за косата

Използвайте хидратиращо масло

Маслото помага за задържане на влагата и прави косата мека и блестяща. Използвайте дълбоко подхранващи масла за коса като кокосово или бадемово масло два пъти седмично. Масажирайте го върху скалпа си с кръгови движения. Оставете да действа 30-45 минути и изплакнете.

Използвайте маска за коса

Маска за омекотяване, хидратиране и подхранване може да подобри блясъка на косата ви. Можете да използвате съставки от вашата кухня или да си купите от магазина.

Вижте още: 5 маски за коса с уникален ефект

Започнете със здравето на скалпа си

Правете си процедура поне три пъти годишно, за да детоксикирате и овлажните скалпа. Здравият скалп се равнява на здрава и растяща коса.

Вижте още: Ето как да използвате сок от картофи за по-бърз растеж на косата

Сменете шампоана си

Използвате ли правилния шампоан за косата си? Различните формули на шампоани са подходящи за различни типове коса, а грешните могат да доведат до увреждане на косъма. Използването на шампоан за контролиране на омазняването върху груба и суха коса може да я направи хвърчаща. Косата ви може да пострада, ако използвате шампоан, който не отговаря на нейния тип. Опитайте се да смените шампоана си и вижте дали косата ви реагира добре на него.

Използвайте топла и студена вода

Използването само на топла вода може да направи косата ви суха, докато използването само на студена може да я направи твърда. Но използването на хладка вода за измиване на косата с шампоан и студена вода за последното изплакване може да омекоти косата и да подобри нейния блясък. Топлата вода отваря кожичките и отмива мръсотията. Студената вода (вода със стайна температура) затваря кожичките, запечатва влагата на косата и предотвратява накъдрянето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама