Разбиваме 4 упорити мита за косата


Разбиваме 4 упорити мита за косата
Снимка: iStock

Заедно с важните факти идват и митовете, а сега благодарение на интернет хората ги разпространяват още повече. Сега ще разкрием 4 неверни твърдения за растежа на косата и косопада. 

1. Подстригването на косата ви помага да увеличите нейната дължина

Опитайте се да помислите за това логично. Косата ви расте от корените. И така, как подстригването ще гарантира, че тя ще увеличи дължината или дебелината си? Истината е, че редовното подстригване на косата ви е полезно, тъй като премахва цъфтящите краища. Прави косата ви по-плътна и по-обемна.

Вижте още: Балаям: Древна техника кара косата да расте като луда (ВИДЕО)

2. Честата смяна на шампоана може да причини косопад

Нашият скалп не свиква автоматично само с един вид шампоан. Употребата на различни шампоани няма да доведе до оплешивяване или главоломна загуба на коса. 

3. Измиването на косата със студена вода ще предотврати оплешивяването

Има доста предимства от използването на студена вода за измиване на косата, но не - студената вода няма да предотврати оплешивяването. Къпането със студена вода може да увеличи притока на кръв към скалпа, но няма да повлияе на броя на космените ви фоликули.

Вижте още: 5 супер рецепти за домашен шампоан

4. Отскубването на побелелите косми води до поникване на повече 

Цветът на косата се дължи на меланин, произвеждан в космените фоликули. След като клетките спрат производството на необходимия по-тъмен пигмент, косата ви ще започне да посивява или да побелява. Така че това не означава, че индивидуалното скубане на бели косми ще доведе до порастването на още двадесет!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама