5 грешки, които може би допускате с крема за очи


5 грешки, които може би допускате с крема за очи
Снимка: iStock

Ако някога сте се чудили: "Наистина ли трябва да използвам околоочен крем?", отговорът е "да". Кожата около очите ни е по-нежна и податлива на сухота в сравнение с останалата част от лицето ни, което означава, че зоната показва признаци на стареене по-бързо. Помислете за пачи крак, отпусната кожа и дори слънчеви петна.

Кремовете за очи са формулирани специално за по-тънката, по-деликатна кожа около очите ни, поради което са склонни да бъдат по-плътни. Те също съдържат повече масло от крем за лице и активни съставки, които са насочени към конкретни проблеми.

Независимо дали не сте използвали околоочен крем, или прилежно сте се мазали от години, обърнете внимание на тези често срещани грешки, които може да саботират целите ви против стареене.

1. Мислите, че хидратиращият крем е достатъчен

Кремовете за очи са специално формулирани за вашата зона около очите. Хидратиращият крем за лице няма да даде същите резултати. Да, ще овлажни кожата, но ако искате ефективно да третирате зоната около очите, имате нужда от добър околоочен крем.

Вижте още: Полезно за всички: 5-те най-добри и най-лоши навици за зрението

2. Използвате прекалено много

Забелязвали ли сте някога колко малки са бурканчетата с крем за очи? Има причина за това. Всъщност имате нужда от малко количество, за да постигнете желаните резултати. Поставянето на твърде много продукт може да запуши порите ви и дори да пропълзи очите ви и да ги раздразни. Количество колкото грахово зърно е всичко, от което се нуждаете.

3. Не позволявате на продукта да се абсорбира

Трябва да дадете време на всеки продукт, който поставите върху кожата си, за да проникне. Това означава да не наслоявате твърде много продукти за кратък период от време. И ако си лягате, уверете се, че давате на околоочния си крем достатъчно време да попие, в противен случай рискувате да пренесете продукта върху възглавницата си.

4. Нанасяте крема прекалено близо до очите

Не трябва да нанасяте крем за очи върху клепачите или твърде близо до линията на миглите. Това ви излага на риск продуктът да попадне в очите ви, което може да бъде изключително неприятно.

Вижте още: Кажете "Сбогом" на бръчките с този домашен крем

5. Очаквате мигновени резултати

Въпреки че някои кремове за очи могат незабавно да изпълнят и минимизират появата на бръчки, може да отнеме известно време, за да видите дългосрочни резултати. По същия начин, по който не бихте очаквали огромна промяна, след като отидете на фитнес веднъж или два пъти, ще трябва да се придържате към околоочния си крем, за да извлечете пълните ползи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама