Кога маските за лице могат да бъдат опасни за кожата ви


Кога маските за лице могат да бъдат опасни за кожата ви
Снимка: iStock

Маските за лице са специална грижа за кожата. Някои работят за 10-15 минути, а други можете да оставите за цяла нощ. Те могат да помогнат на различни типове кожа. Има маски, които помагат при стареене, петна, пори и акне по кожата.

Вижте още: 5 натурални средства за кожа с разширени пори

Ето за какво трябва да внимавате, когато прилагате на кожата си маска за лице:

Съставки като мед, кисело мляко и алое вера могат да помогнат за успокояване и хидратиране на кожата, поне на повърхността. Въпреки това избягвайте да нанасяте лимонов сок, сурови яйца или домати на кожата си, тъй като те могат да предизвикат дразнене.

Освен това спрете да нанасяте паста за зъби върху пъпките, защото може да влоши съществуващото възпаление. По-добре е да използвате тоник със салицилова киселина.

Често използвате глинени маски

Глинените маски се използват за абсорбиране на излишния себум и замърсявания, като предлагат тонизиращ ефект и „свиват“ порите. Въпреки това, когато се използват прекомерно, те изсушават кожата и компрометират нейната естествена защитна бариера. 

Прекалено често правите пилинг на лицето

Пилинг маските стават все по-популярни. Те съдържат ензими, киселини или витамин С и дори могат да имат незабавен ефект върху тена на кожата. Не очаквайте обаче да се отървете от пигментните петна за една нощ – те са упорити и изискват комплексно лечение, понякога дори лазерно.

Грешката, която правим с пилинг маските е, че ги използваме твърде често или ги оставяме на кожата твърде дълго. Опитайте се да спазвате времето на действие, посочено на опаковката, особено ако говорим за киселинна маска

И ако почувствате значителен дискомфорт след нанасяне, незабавно изплакнете обилно с вода. Възможно е кожата ви да не понася високи концентрации на AHA/BHA киселина. В този случай можете да изберете ензимни маски, които са по-щадящи.

Вижте още: 5 звездни гримьори и техните топ трикове за пролетен грим (СНИМКИ)

Винаги почиствайте кожата предварително

Маската се нанася винаги върху чиста кожа. Така че, независимо дали сте се гримирали през деня или не, първо трябва да измиете лицето си с нежен почистващ гел и едва след това да нанесете маската върху суха кожа. Когато пропуснете тази стъпка, ценните съставки на маската не достигат там, където трябва, поради натрупване на себум или продукти за грижа, които преди това са били нанесени върху кожата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама