5 звездни гримьори и техните топ трикове за пролетен грим (СНИМКИ)


5 звездни гримьори и техните топ трикове за пролетен грим (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Зимните матиращи продукти са ви омръзнали и искате естествено изглеждащ пролетен блясък? Днес ще ви предложим няколко трика от експертите по червения килим - Пати Дюброф, Сър Джон и Гучи Уестман.

Започнете с инструмент за лице

Пати Дюброф, гримьорката на Chanel, казва: „Прекарайте само 5 или 10 минути с ролка за лице или микротоково устройство и ще бъдете изумени колко сияйна изглежда кожата ви, преди да нанесете какъвто и да е грим. Тези уреди стимулират притока на кръв и когато започнете да нанасяте грим след това, има голяма разлика. За по-трайни ползи използвайте и двата вида уреди в различни дни, няколко пъти седмично. Трикът с всеки инструмент е винаги да го движите нагоре и навън, никога надолу.

Използвайте различни формули за наслояване на покритието

Гучи Уестман, гримьор и основател на Westman Atelier, казва: „Винаги нанасям леки до средни течни и кремообразни формули заедно, за да позволя на естествената текстура на кожата да блести. Искате да изглежда така, сякаш сте положили минимални усилия, дори и да не сте. Течните формули от ново поколение се впиват право в кожата, за да имитират естествената ви текстура, но с добавен блясък за сияен завършек. Ако смятате, че имате нужда от малко повече покритие, изградете го със същата формула или нанесете на място коректор отгоре, за да се справите с всякакви петна или пигментация. Завършете с насипна пудра, за да разнесете, където е необходимо.”

Ружът ще направи кожата ви да изглежда здрава

Сър Джон, гримьорът на Бионсе и редица други звезди, казва:

„Не мога да се наситя на руж. Кремообразният руж е любимата ми формула за работа, но трябва да имате цял гардероб от ружове. Научих от баба си, че наистина носи здраве на лицето. Започвам с кремообразен руж и го нанасям с четка – първо го темперирам на гърба на ръката си, за да не внасям прекалено много цвят върху лицето. Моля клиентите си да се усмихват и където има най-много мазнина по бузите, там се депозира цвета. След това потупайте малко в слепоочията или челото за атмосфера от 70-те години и пренесете каквото и да е останало върху четката до деколтето, точно там, където са ключиците – това носи малко топлина.”

Вижте още: Руски маникюр: Хит в TikTok, но какви рискове крие (ВИДЕО)

Актуализирайте опушеното око с нюд сенки

„Обичам опушения нюд грим на очите, когато няма изрязани ивици и ръбове, а ореол от цвят, без да е твърде тъмен. Така че, направете своето опушено око с бронзант или по-тъмен тон сенки за очи и го смесете до съвършенство над гънката, почти до веждите, така че да е почти невидимо. След това добавете лек блясък върху клепача за допълнителна свежест, плюс намек за очна линия.”

Нанесете бронзант с пръсти

„Тайната на естествено изглеждащата, целуната от слънцето кожа е да имитирате мястото, където слънцето пада върху лицето ви. Най-добрият начин да направите това е като използвате два пръста (безименен и среден), за да нанесете бронзиращия продукт върху най-високите части на лицето. Използването на пръстите ви по този начин означава, че имате повече контрол и можете да натрупвате цвят малко по малко, вместо наведнъж. Използвайте ръцете си много за изграждане на грим. Потърсете формула с кремообразен завършек, която ще издържи на пролетното слънце.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама