5 грим трика за перфектна кожа от гримьора на Бионсе (ВИДЕО)


5 грим трика за перфектна кожа от гримьора на Бионсе (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Известен с това, че създава характерна грим визия на Роузи Хънтингтън-Уайтли, Зендая, Наоми Кембъл и Бионсе, Сър Джон е сред най-прочутите гримьори. Майсторът на четките споделя няколко грим тайни за перфектна кожа.

Вижте още: Руски маникюр: Хит в TikTok, но какви рискове крие (ВИДЕО)

1. Нанесете фон дьо тен, когато кожата ви е влажна

С помощта на бюти блендер започнете да мажете фон дьо тена, когато кожата ви е все още леко влажна от крема или основата. Няма значение дали фон дьо тенът ви е с пълно покритие, много прозрачен или използвате тониран крем – след като овлажнителят ви се абсорбира напълно, фон дьо тенът ви ще изглежда естествено, а не сякаш е съхнал на слънце.

2. Поставете коректора с насипна пудра

Кожата около очите ни е толкова тънка, че е почти прозрачна, така че никога не използвайте пресована пудра, за да фиксирате коректора си – тя е твърде тежка и суха за тази област. Винаги го правете с насипна пудра. Тя трябва да е толкова фино смляна, че ако леко духнете отгоре, да остане във въздуха. Ако пудрата ви падне незабавно, тя е твърде тежка за областта около очите.

3. Матирайте Т-зоната

Трябва да бъдете малко по-стратегически със своя блясък, когато сте преминали 25 години. От около обратно до ушите ви е наистина добро място за малко блясък, но от окото до центъра на лицето ви е мястото, където трябва да започнете да работите с по-матиращи текстури.

Вижте още: Ето защо редовно да използвате ролер за лице

4. Удвоете текстурите на грима

„Винаги наслоявам крем и формула на прах за повече устойчивост. Ще използвам молив за вежди, след което ще го запечатам със сенки. Ако направя кремообразен руж, ще го фиксирам с малко прахообразен руж – тази двойственост на прилагането на две формули ви дава добра основа, дори ако използвате най-минималното количество от всяка една. Когато става въпрос за бронзант, обичам да използвам кремообразен стик. Изберете такъв, който е по-дълбок и по-топъл от вашия тен и го полирайте с голяма, пухкава четка.“, казва сър Джон.

5. Помислете за посоката, в която нанасяте грима

Започнете по-далеч от центъра на лицето и добавяйте внимателно за по-естествен вид. С ружа започнете от ябълките на бузите или по-далеч, след което го вкарайте навътре; бронзанта вкарайте в слепоочията, след което го изнесете напред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама