Руски маникюр: Хит в TikTok, но какви рискове крие (ВИДЕО)


Руски маникюр: Хит в TikTok, но какви рискове крие (ВИДЕО)
Снимка: iStock

В света на бюти индустрията няма толкова противоречив маникюр като руския. Въпреки че съществува от 90-те години, уникалният процес съвсем скоро започна да преживява своя момент в TikTok. След като изгледахме безброй видеоклипове на руски маникюр, се зачудихме дали наистина е безопасен. Ето всичко, което трябва да знаете за него.

Вижте още: Тези маникюри са хит през 2024 (СНИМКИ)

Какво е руски маникюр?

Руският маникюр е центриран около вашите кожички. Известен също като „сух“ маникюр, вместо да накисвате ноктите си във вода, за да омекотите кожата предварително, или да използвате дървен инструмент за избутване на кожичките, руският маникюр премахва цялата излишна кожа наоколо нокътните легла преди нанасяне на гел или обикновен лак.

Какви са рисковете от руски маникюр?

Може да доведе до инфекции

Пълното премахване на кожичките, ако се извършва многократно, може да доведе до навлизане на дрожди, което води до вид инфекция на ноктите, наречена хронична паронихия. Кутикулата е естественото защитно уплътнение на нокътя и предотвратява навлизането на дрожди и дори бактерии в нокътната единица. Докато лакът може да изглежда безупречен за нетренираното око, професионалист лесно може да види признаци на инфекция като подпухнали, розови, подути гънки на ноктите.

Вижте още: Каква е разликата между ботокс и филър

Може да отслаби нокътните легла

Друго притеснение е пробиването и изпилването на нокътното легло, което може да ги накара да станат тънки и чупливи, или още по-лошо, да се счупят и отлепят. Като цяло, тази техника може да промени растежа на ноктите ви с течение на времето.

Може да предизвика дразнене

Ако се използва неправилно или не се стерилизира добре, машинката за нокти може да причини дразнене, възпаление или дискомфорт. Тази техника е по-агресивна от типичния маникюр, така че има по-голям потенциал за инфекция.

Може да доведе до хиперпигментация

Агресивното ексфолиране и премахване на кожата около нокътя може да доведе до промени в пигмента на кожата. Същото се получава и при хора, които хронично чоплят кожичките си, а руският маникюр, ако се прави рутинно, може да доведе до подобни промени в пигмента.

@isabelle.lux RUSSIAN MANICURE WARNINGS 🚩🚩 #russianmanicure #nailinspo #nailideas #manicure💅 ♬ original sound - Isabelle ⚡️ Lux

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама