5 натурални масла за по-здрави и дълги нокти


5 натурални масла за по-здрави и дълги нокти
Снимка: iStock

Често сме склонни да се грижим за другите основни части на тялото си като лицето, краката, ръцете, косата и т.н., но най-често забравяме за ноктите. Ако се оплаквате от чупливи нокти, сухота, бавен растеж и т.н., масажирането им с добро масло може значително да подобри състоянието им.

Какви масла да използвате за дълги и здрави нокти?

1. Кокосово масло

Кокосовото масло е много хидратиращо. Може да спомогне за по-добра здравина на ноктите и също да омекоти кожичките. Това масло има противогъбични свойства, които могат да предпазят нокътя от гъбички и други подобни инфекции на ноктите.

Вижте още: 3 ползи от кокоса за кожата ни

2. Масло от жожоба

Използването на масло от жожоба върху ноктите може да ви помогне да ги направите по-силни и еластични. Може да намали сухотата поради редовното миене на ръцете и вероятността от напукване.

3. Бадемово масло

Бадемовото масло може да помогне за възстановяване на здравето на ноктите, както никога досега. Това е така, защото е богато на антиоксиданти и мастни киселини като омега-6 и омега-9. Също така съдържа полезни витамини и хранителни вещества. Може да намали беленето и напукването на сухи и чупливи нокти.

Вижте още: Забранете на маникюристката си да прави тези неща с ноктите ви

4. Масло от черен кимион

Маслото от черен кимион може да помогне за поддържане на ноктите добре овлажнени, защото е много хидратиращо. Също така може да помогне за поддържане на здравето на ноктите и да предотврати напукването им поради сухота.

5. Рициново масло

Рициновото масло може да помогне за подобряване на здравето на кожичките и може да увеличи кръвообращението в ноктите. Това може да направи ноктите по-здрави и по-дълги, като същевременно ги предпазва от напукване и чупливост.

Как да ги използвате:

Стъпка 1: Почистете ноктите

Преди да втриете маслото върху ноктите си, не забравяйте да измиете добре ръцете си, за да се отървете от мръсотията от ноктите.

Стъпка 2: Нанесете маслото

След това вземете няколко капки от предпочитаното масло по ваш избор и ги нанесете върху кожичките и ноктите.

Стъпка 3: Масажирайте маслото върху ноктите

След това, с нежни кръгови движения, втрийте маслото и го масажирайте добре за поне 5 до 8 минути.

Стъпка 4: Оставете го да почине

И накрая, можете или да направите това точно преди да си легнете и да го оставите за една нощ и да го изплакнете на следващата сутрин (за по-добър ефект), или да го изплакнете след определеното време с обикновена топла вода.

Вижте още: 4 причини ноктите ви да се чупят

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама