Забранете на маникюристката си да прави тези неща с ноктите ви


Забранете на маникюристката си да прави тези неща с ноктите ви
Снимка: iStock

Според последните статистики, повечето жени харчат около 1000 лева на година за ноктите си. Но да си направите хубав маникюр, без маникюристката ви да знае някои ключови техники, може да съсипе целия ви имидж или още по-лошо - да изложи здравето ви на риск.

Вижте още: 6 груби грешки, които допускаме при използването на сешоар

Днес ви представяме 3 неща, които да забраните на маникюристката си:

1. Държи инструментите си в чанта и не ги дезинфекцира

Хигиенизирането на инструментите трябва да бъде първата стъпка и ваш приоритет номер едно към маникюристката ви. Според изследвания областта около и под ноктите ни съхранява най-голямо количество вредни бактерии и ако тези инструменти не се почистват с дезинфектант, вие позволявате разпространението на микроби и рискувате заразяване. В допълнение, съхраняването на инструментите в запечатана торба позволява на бактериите да нагнояват. Така че най-добрият начин за съхранявате на инструменти е в дишащ контейнер и да се използвате дезинфектант, за да ги почиствате преди и след всяка употреба.

2. Подрязване на кожичките

Изрязването на кожичките ви е не само непрофесионално, но и крие голям риск за здравето ви, поради факта, че оставяте незащитени пръстите си, които потенциално могат да се заразят. В допълнение към това, когато кожичките започнат да растат много по-бързо.

Ако все пак искате да ви ги премахнат, тогава най-доброто нещо, което можете да направите, е да се използва палисандрово дърво и да ви ги избутат назад. Така ще предпазите ноктите си от инфекция, като същевременно ще постигнете естетичния вид, който желаете.

Вижте още: Ето как да използвате сок от картофи за по-бърз растеж на косата ви

3. Изпиляване напред и назад

Виждали сме както професионалисти, така и аматьори да пилят ноктите напред-назад, за да получат гладка повърхност/основа, но това, което всъщност става, е да се уврежда повърхността им. Пиленето напред-назад причинява появата на микропукнатини, което прави нанасянето на лак за нокти да изглежда крехко и неравномерно и отслабва ноктите, което ги кара да се чупят по-лесно.

Пиленето трябва да е с кръгови движения или в една посока, за да предотвратите отслабването на ноктите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама