3 ползи от кокоса за кожата ни


3 ползи от кокоса за кожата ни
Снимка: iStock/Guliver

Кокосът не само мирише страхотно, но също така може да се използва както в ритуалите за красота, така и за приготвяне на кулинарни изкушения. Източник на здраве за цялото тяло, без значение дали ще изберете да го приемате отвътре или отвън. Ето какво трябва да знаете, ако искате да включите кокос в грижата за красотата си.

1. Редуцира целулита

Ако искате да намалите появата на целулит, кокосът може да направи чудеса. Просто смесете една супена лъжица кокосово масло с 10 капки етерично масло от грейпфрут и след това масажирайте засегнатата зона с кръгови движения. За най-добри резултати използвайте суха четка, която служи за стимулиране на циркулацията на кръвта в областта и насърчава клетъчната детоксикация и обновяване.

2. Намалява появата на бръчки

Докато околната среда не причинява непрекъснато стареене на кожата ви, то може да дехидратира и да направи бръчките по-очевидни. Това е така, защото хидратираната кожа е по-плътна и здрава, като по този начин изглежда по-млада. Тъй като кокосовото масло е изключително хидратиращо, нанесете го върху проблемните си зони, като областите, които са най-често излагани на слънце.

3. Добра хидратация

Всички висококачествени продукти за грижа за кожата, съдържащи кокосови влакна, са богати на влага, което ги прави идеални за всеки със суха кожа. Натуралното кокосово масло е чудесна природна алтернатива на лосиона, тъй като е вещество, което лесно се разтапя и лесно попива в кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама