5 шик тенденции при носенето на грим за очи (СНИМКИ)


5 шик тенденции при носенето на грим за очи (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver

С „ефекта“ от по-мрачните и по-дълги дни, добавянето на малко лекота към грима може да промени цялото ви настроение. Днес ще ви покажем как финият цвят върху очите може да съживи и освежи уморения от зимата тен за секунди.

Вижте още: TikTok хитове: Празнични гримове, които да пробвате през сезон 2023 (ВИДЕО)

Мислете „на дребно“

Най-добрият начин да включите цвят във външния си вид е да го нанесете само върху малка област, като например по линията на миглите. Изберете сенки за очи в ярък цвят вместо очна линия за по-мек и по-лек ефект.

Заложете на спирала

Ако предпочитате по-минималистичен подход към вашия грим, цветната спирала работи изключително добре, за да издигне външния вид на следващо ниво. Използвайте върха на четката за спирала, за да нанесете намек за цвят в корените на миглите или в извивката на миглите, където светлината попада, като избягвате краищата.

Подобрете цвета на очите си

Правилните нюанси могат да поласкаят цвета на очите ви, когато са комбинирани правилно. Зеленото и синьото действат прекрасно на лешникови или кафяви очи, тъй като изваждат златистите онове, докато виолетовото и наситеният бордо нюанс ще направят сините или зелените очи още по-живи.

Смесвайте нюанси

Когато става въпрос за това каква цветова палитра да използвате, всичко е възможно, стига да внесете баланс в очите. Опитайте контрастни нюанси за по-закачлив подход към външния ви вид – когато се носят в малки дози, ще ви изненадат колко ласкателни могат да бъдат те.

Опушете

Когато става въпрос за опушено око, можете да си поиграете с цвят и тук, но го запазете дълбок и приглушен, а не ярък и нахален. Използвайте върха на пръста си, за да нанесете лек нюанс върху горната част на клепача. След това вземете своя тъмен нюанс – тъмносиньото работи прекрасно – и го нанесете прецизно в началото на миглите си с помощта на четка за очна линия.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама