Пати Дюброф, гримьорката на Chanel, и нейните 5 грим трика


Пати Дюброф, гримьорката на Chanel, и нейните 5 грим трика
Снимка: Getty Images

Ако съдим по невероятния блясък на червения килим, който тя създаде за звезди като Симон Ашли, Кая Гербер, София Ричи и Марго Роби, гримьорката на Chanel Пати Дюброф знае доста хитрини за перфектния грим. Днес ще ви споделим нейните собствени трикове, които гарантирано ще освежат начина, по който нанасяте грим и съответно – цялостната ви визия.

1. Започнете с инструмент за лице

Ако прекарате само 5 или 10 минути с ролка за лице или микротоково устройство, ще се учудите колко сияйна изглежда кожата ви, преди да нанесете грим. Тези инструменти стимулират притока на кръв и когато започнете да нанасяте грим на едно значително по-свежо и топло лице, има голяма разлика. За по-трайни ползи тя предлага да използвате подобни инструменти в различни дни, няколко пъти седмично. Номерът е винаги да движите ролера с движение нагоре и навън, никога надолу.

Вижте още: 5 основни бюти съвета за красива кожа след 30 години

2. Смесвайте и комбинирайте текстури

Когато става въпрос за сияйна кожа, уверете се, че прилагате обмислено количество покритие, но оставете кожата ви да се чувства жива. За да постигнете този ефект, Дюброф предлага зониране на грижата за кожата, за да подготвите правилно тена си.

Имате нужда от хидратация и влага около периметъра на лицето си и матиращ грунд през центъра, близо до брадичката, носа и в горната част на челото, така че не е нужно да разчитате на пудрата – тя е тежка и отнема „естествеността“ на кожата.

3. Обмислете позицията на ружа

Ключът към младежкия руж е да е нанесен върху ябълките на бузите. Усмихнете се широко и ще видите точно къде искате да я приложите. Избягвайте да го доближавате твърде близо до носа си и малките бръчки до окото. Също толкова важно е да се придържате към кремообразни формули и да гарантирате, че краищата на вашия руж са добре блендирани.

4. Избягвайте твърдите линии

Ако очната линия е твърде остра, графична и линейна, може да изглежда малко тежка. А пък и ще отделите твърде много време и усилия за създаване на нещо графично. Дюброф предлага омекотяване на ръбовете, така че да е по-нежна и естествена форма. След като създадете предпочитаната от вас линия с молив, използвайте малка четка, за да я смесите. Дори да е котешко око, направете го с малко дифузия.

Вижте още: "Лате" грим: Бюти трендът на лято 2023

5. Освежавайте кожата, не грима на очите

Когато отивате на парти след работа, нормално е да искате да запазите грима си и да добавите още нещо отгоре, но всъщност истинската разлика идва, ако изтриете фон дьо тена, който сте сложили сутринта и нанесете свеж слой преди вечерта. Ако кожата изглежда свежа, тогава всичко останало ще изглежда още по-добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама