Pierre Cardin впечатли с колекция, вдъхновена от океаните и Космоса (СНИМКИ + ВИДЕО)


Pierre Cardin впечатли с колекция, вдъхновена от океаните и Космоса (СНИМКИ + ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Есенните Седмици на модата са любими и на дизайнери, и на модни критици, и на инфлуенсъри. Точно тогава сякаш въображението се развихря с пълна сила и ставаме свидетели на невероятни шоута. 

Раковини, бродирани със сребърни нишки, падащи свободно материи, но въпреки това структурирани - модна къща Pierre Carden почерпи вдъхновение от океаните и космоса за новата си колекция за сезона пролет-лято, представена на Седмицата на модата в Париж, предаде АФП.

Вижте още: Как да носите червено със стил през есен 2023 (СНИМКИ)

Дефилето беше организирано под купола на централата на Френската комунистическа партия, където свои колекции са показвали също Dior, LV, Saint Laurent, Prada.

"Темата този път е океаните, в допълнение към космоса, с много извивки и сфери в моделите. План Б за нашата Земя е свързан по-скоро с океаните, отколкото с други планети. Исках да привлека вниманието към темата с тази колекция", каза дизайнерът Родриго Базиликати - Карден, племенник и наследник на Пиер Карден, който почина в края на 2020 г.

"Използваме голямо количество рециклирани тъкани, както и запаси на 40 или 50 години. Чичо ми беше натрупал километри от тях", добави дизайнерът.

Стилът на къщата е все така ярък и колоритен: едноцветни летни рокли без ръкави или с геометрични мотиви, прилепнали по тялото дамски и мъжки облекла, гащеризони с пайети под блестяща наметка, къси вечерни рокли с шлейф, дълги вечерни рокли с обемни драперии на гърба.

Сред дефилиращите беше 74-годишната афроамериканка Алва Чин, един от най-възрастните международни топмодели. През 1973 г. Чин дефилира във Версай в легендарното съревнование между американски и френски дизайнери, сред които Пиер Карден и Ив Сен Лоран, в полза на реставрацията на двореца.

Под ръководството на Родриго Базиликати-Карден марката се завръща в официалния календар на парижката мода, който Пиер Карден загърби през последните тридесет години.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама