Съвети как да се грижите за кожените си дрехи


Съвети как да се грижите за кожените си дрехи
Снимка: iStock

Ако притежавате кожени дрехи, от естествена или изкуствена кожа, трябва да знаете тези съвети относно правилната им поддръжка.

От естествена кожа

Кожените дрехи никога НЕ трябва да се перат в пералнята. Кожата има пореста структура, затова трябва да се третира внимателно, за да се избегне нараняване на текстурата или напукване на покритието.

Перилните препарати могат да премахнат покритието от кожата, затова изберете балсам за естествена кожа и нанесете с влажна кърпа или гъба.

Вижте още: Как да наслоявате дрехи правилно, без да изглеждате абсурдно (СНИМКИ)

От изкуствена кожа

Синтетичните кожи обикновено са направени от пластмаса или по-иновативни растителни влакна и са запечатани с покритие, което им придава подобна на кожа повърхност. Тези синтетични покрития нямат свойствата за "самовъзстановяване" на истинската кожа, така че е важно да внимавате допълнително, за да избегнете надрасквания. Не носете остри бижута около дрехи от синтетична кожа и и съхранявате далеч от назъбени ципове или остри ъгли.

Ако предметите от синтетична кожа показват признаци на замърсяване, опитайте се да ги избършете с влажна кърпа или ги занесете на химическо чистене.

Вижте още: 5 цвята, които ще са хит в модата през есен/зима 2023 (СНИМКИ)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама