5 цвята, които ще са хит в модата през есен/зима 2023 (СНИМКИ)


5 цвята, които ще са хит в модата през есен/зима 2023 (СНИМКИ)
Снимка: Gettyimages

Цветовете не са само мода, те са отражение на цялостното настроение на сезона – по време на пандемията дизайнерите заложиха на ярките и силно пигментираните нюанси, за да вдъхнат така необходимото чувство на радост през изпълнените с мрак и страх времена.

За есен/зима 2023 тенденцията е насочена повече към простотата и прагматизма, така че цветовата палитра е по-приглушена. Все още има проблясъци от слънчево жълто и разбира се Mattel розово, но основните цветове са сиво и черно. 

Вижте още: 4 тенденции при дънките, които ще видим тази есен (СНИМКИ)

Завръщане  към класическото червено

"Това е цвят, пропит с драматизъм, но в много отношения е толкова класически, колкото черният – и се превърна във важна тема за есен/зима 2023 г. Няма друг цвят, който да е толкова фундаментален, толкова съчетан с нашите първични, човешки инстинкти", пише Шарлот Синклер в последния брой на британския Vogue.

През този сезон, вместо ексцентрични комбинации, акцентът в модата ще е в тонално облекло.

Червеното често се свързва с класическия стар холивудски блясък. На този огнен и предизвикателен цвят залагат марки като Prada, Bottega Veneta и The Row в своята есенна колекция. Червеното в тяхната модна линия не е заложено като акцент, а като основен цвят. Дрехите им със сигурност не са за дами, които са по-свити и искат да се слеят във тълпата, а за такива, които са готови да подчертаят дързостта си с пълна сила.

Бизнес сиво

Прогнозата за есен/зима 2023 г. е облачна, с мрачна палитра, наподобяваща лондонското небе. Едно облекло, което всички редактори на Vogue искат да носят този септември, е обемна сива жилетка и подходящата плетена пола в същия цвят. Gucci ви вкарва директно в заседателната зала на "Вълкът от Уолстрийт", като есенно-зимната им колекция набляга на широки костюми в цвета на въглена.

Жълто

От търговска гледна точка, жълтото винаги се смята за противоречив, рискован цвят, който има тенденция да се озовава в раздела за последно намаление на разпродажбите, и въпреки това беше навсякъде по есенните подиуми. С копринената рокля в цвят горчица ще предизвикате истинско преклонение от всички фешън маниаци.

Вижте още: 5 трика как да разберете дали бижутата ви са истински, или фалшиви

 Черно

Черното също като червеното е вечна класика и в предстоящия сезон е основата на редица колекции, включително в The Row, Versace и Givenchy. Техните майсторски визии показаха защо черното е най-лесният и стилен начин за обличане.

Розова дъвка

Вместо меки нюанси, розовото, което е в основата на колекциите есен/зима 2023, е сладко и жизнено. Versace добави ярко розово в иначе предимно черната си колекция, докато Roksanda и Standing Ground включиха вълнисти, сатенени рокли във весели нюанси на розово. Джорджо Армани също се преклони пред розовата вълна и я заложи в колекцията си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама