Как да наслоявате дрехи правилно, без да изглеждате абсурдно (СНИМКИ)


Как да наслоявате дрехи правилно, без да изглеждате абсурдно (СНИМКИ)
Снимка: Istock

Есенният сезон предвещава възможността да гравитираме към нашите най-уютни дрехи и също така ни позволява да носим няколко артикула наведнъж. Направено правилно, „наслояването“ (бел.ред. layering) на фона на постепенно намаляващите температури може да бъде майсторски клас по многофункционално обличане. Но как да се ориентирате в изкуството на наслояването тази есен? Ето най-важното, което трябва да знаете.

Vogue World 2023: Модните отличници на събитието (СНИМКИ)

Основните елементи са задължителни

Когато септември отново настъпи, усещаме, че е време да удвоим основните си елементи в гардероба – бели ризи в плавни пропорции, панталони с широки крачоли, спокоен блейзър, чифт маратонки с ретро дух.

„Зазимете“ вашите рокли

По-студеното време не означава, че трябва да приберете всичките си любими летни рокли – вместо това ги пригответе за есента с елегантни отделни дрехи. Например, роклите с дълги ръкави и игрива плетена жилетка, наслоена отгоре, са идеални за прехода към по-хладните дни.

Запазете по-късите си роклички, като ги съчетаете с вталени панталони. Удобните балеринки обединяват външния вид, без да жертват комфорта.

Наслояване на ризи

Един добър начин да запазите визията си “9-17ч” достатъчна интересна е да преосмислите основните неща. Помислете за закопчаване на прибрана, slim-fit риза и добавяне на допълнителна риза, този път разкопчана, върху нея. Разбира се, тъй като втората ще влезе в ролята на жилетка, трябва да е по-плътна и широка - деним или каре, например.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама