Ако това ви се случва, докато разресвате косата си, може да имате чернодробен проблем


Ако това ви се случва, докато разресвате косата си, може да имате чернодробен проблем
Снимка: Pexels

Всеки проблем с черния дроб може да бъде опасен предвид важната роля на този орган в човешкия организъм. Ето защо е от изключително значение да се обърне внимание на всички симптоми, които могат да сигнализират за потенциален здравословен проблем.

Вижте още: Ето с какъв плод да замените захарта в печивата си

Един от признаците, че черният ви дроб е увреден, може да бъде открит, докато разресвате косата си, пише британският "Mirror".

А именно, следващия път, когато вземете гребен или четка, обърнете внимание на количеството коса, което пада. Експертите съобщават, че това е един от предупредителните знаци, че имате проблеми с черния дроб.

Симптоми на цироза

Други признаци на цирозата са умора и слабост, чувствителност или болка в областта на черния дроб, малки капиляри в кожата над кръста, сърбеж, загуба на апетит и тегло, гадене и повръщане, често кървене от носа, пожълтяване на кожата, пристъпи на тремор и треска, както и подуване на краката, ставите и стъпалата поради натрупване на течност.

Може също да забележите промени в личността си, проблеми със съня (безсъние), загуба на паметта, объркване и затруднено концентриране. Това е известно като енцефалопатия и се случва, когато токсините засегнат мозъка ви, защото черният ви дроб не може да ги отстрани от тялото ви.

Вижте още: Всичко, което трябва да знаете за уртикарията

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама