7 психологически факта за сродните души, които могат да ви изненадат


7 психологически факта за сродните души, които могат да ви изненадат
Снимка: iStock

Любовта определено е една от най-мощните емоции. Заради нея са се водили битки и войни. Но какво ни кара да мислим, че любовта, която имаме сега, всъщност е правилната? Какво ни кара да смятаме, че сме намерили "единствения"? Какво всъщност е сродната душа? И съществуват ли те наистина?

Хората са изучавали любовта и душевните връзки от древни времена. Днес имаме списък с психологически факти за сродните души, които ще ви помогнат да разберете дали вашият партньор наистина е правилният или как да разпознаете сродна душа, ако все още не сте срещнали такава.

1. Моменталното пасване

Вие просто го знаете… Просто сте наясно, че той е единственият. Това е първият и най-очевиден знак, че сте попаднали на сродната си душа.

Тъй като сродната душа е някой, който вече е предопределен за вас, няма да се чувствате така, сякаш сте го срещнали за първи път. По-скоро ще ви се стори, че го разпознавате... Няма да знаете кой е този човек или кога ще го срещнете, но в момента, в който го видите, ще има това незабавно щракване! Вашето подсъзнание ще говори вместо вас и вие ще разберете какво е чувството на една истинска сродна душа!

Вижте още: 4 причини да НЕ търсите сродната си душа

2. Те са вашето безопасно място

Ще разпознаете сродната си душа по усещането за дом. Концепцията за сродните души е свързана с чувството за сигурност и безопасност, сякаш сте точно там, където трябва да бъдете.

Да си в безопасност и да се чувстваш в безопасност не е едно и също нещо. Безопасно може да се тълкува като невредимо или безболезнено. Следователно да се чувствате в безопасност означава, че не очаквате да бъдете наранени или увредени, нито физически, нито емоционално. Зад това има и научно обяснение. Влюбеността освобождава допамин. Допаминът е известен още като "хормона на щастието". Той е отговорен за всички наши чувства на благополучие. Освен допамин се отделят и хормоните окситоцин и вазопресин, които само засилват чувството за сигурност и привързаност.

Може да искате да измамите ума си, но тялото ви винаги ще реагира на истинската любов!

3. Взаимно пристрастяване

Чувствата на безусловна любов, които ще изпитвате към вашата сродна душа, както е написано по-горе, ще накарат мозъка ви да претърпи химически промени. Тези промени са подобни на тези на пристрастяването, което може буквално да ви накара да се почувствате зависими от тях. След като опитате удовлетворението от сродна душа, има малък шанс някога да се измъкнете от него.

И така, как ще разберете дали сте намерили сродната си душа? Просто си задайте тези въпроси:

1. Липсва ли ви в момента, в който го няма?

2. Познавате ли го за кратък период от време, но не можете да се въздържите да сте около него през цялото време?

3. Само за него ли мислите?

Ако отговорът на някой от тези въпроси е да, тогава поздравления! Вие сте във връзка със сродна душа.

Вижте още: Сродна душа не е перфектен любовник, а вашият учител

4. Сродни души и най-добри приятели

Интересен психологически факт за сродните души е, че сродната душа не е задължително да е въвлечена в романтична връзка с вас. Има различни видове сродни души и дълбока връзка може да се постигне с приятели, не само с партньори.

Освен това романтичните сродни души правят най-добри приятели преди всичко. Една връзка е по-вероятно да бъде по-силна, по-щастлива и да продължи по-дълго, когато приятелството служи като нейна основа.

Това не означава, че романтиката отсъства от романтичната връзка със сродна душа, а по-скоро, че сродните души получават най-доброто от двата свята.

5. Интимност

Основните взаимоотношения се характеризират с различни видове интимност. Това включва както физическо привличане, така и психологическо. Но когато става въпрос за сродни души, тук духовната връзка е доминираща.

Основата за дългосрочна връзка е да развиете духовната си близост и да осъзнавате това! Това е усещането за свобода, което идва от възможността да се свързвате по духовни теми или въпроси по всяко време и по всякакъв начин. По отношение на споделянето или задаването на въпрос, няма нужда да бъдете предпазливи.

Вижте още: 5 двойки зодии, които са благословени от небето

6. Приемате уязвимите си страни

Един от най-очевидните признаци на сродна душа е уязвимостта, която вие двамата споделяте. Не се страхувате да покажете чувствата и уязвимите си страни, което само задълбочава връзката ви. Тъй като сте уязвими около партньора си, ще разкриете някои части от себе си, които никой не знае. Правейки това, ще избегнете или намалите конфликта между вас. Така че дълбоката връзка и намалените конфликти са добри странични ефекти от уязвимостта.

7. Интуиция

Правилно е да се каже, че те са по-чувствителни към мислите един на друг от другите двойки. Изглежда, че могат да четат мислите си по някакъв начин. Те са в състояние да открият промените в настроението, без да им бъде изрично казано, и да реагират по съответния начин. Сякаш са свързани с енергийни кабели, които им позволяват да комуникират един с друг съвсем инстинктивно. Има голяма вероятност вие и вашият партньор да сте сродни души, ако се свързвате естествено, почти телепатично.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама