Сродна душа не е перфектен любовник, а вашият учител


Сродна душа не е перфектен любовник, а вашият учител
Снимка: iStock/Guliver

Тези хора влизат в живота ви и го правят по-добър, като преподават ценни и често трудни уроци...

Много хора вярват, че сродната душа е човек, който внезапно се появява в живота ни, прави всичко перфектно и ни „допълва“, сякаш преди тази среща никога не сме били истински човек. Но това е напълно очевидна заблуда.

Мислите ли, че той или тя просто ще се появи и ще реши всичките ви проблеми?

Не, тяхната цел е да установят ред, когато всички неща са на мястото си. Да, може да е трудно да се разбере, имайки предвид годините, преживели в определени условия, както и популярните холивудски филми.

Но смешното е, че сродна душа не трябва да бъде вашето гадже или приятелка. Тя може да бъде ваш приятел, брат, сестра, всеки.

Целта на вашата сродна душа е да ви научи на всичко, което трябва да знаете. И това не е лесна задача, следователно отношенията с такъв човек са много далеч от концепцията за идеалните.

В действителност те често са много сложни, защото ви карат да давате всичко от себе си във всяка ситуация, понякога ви ядосват и разстройват. Но всичко това има своето предназначение, защото истинските диаманти се раждат в резултат на огромен натиск.

Една проста връзка никога няма да ви научи на нищо, защото не поставя никакви изпитания.

И още нещо: не бъркайте сродна душа с токсичен човек, който се опитва да ви накара да действате по начин, който му подхожда. Между тези понятия има огромна разлика. Уважавайте и обичайте себе си, за да не изгубите своята сродна душа!

Това не е човекът, който ще ви донесе мир, жертвайки собствената си светлина. Но той ще ви помогне да намерите светлината в себе си, дори и да се окаже болезнен урок ...

ПИСМО ДО МЪЖА, КОЙТО МЕ СПАСИ

„Общоприето е, че сродна душа е нещо като идеален партньор във връзка, която всеки иска да срещне. Но истинската сродна душа е огледало на вашата душа. Човек, който ви показва всичко, което ви задържа. Човек, който се фокусира върху онези неща, които трябва да промените, за да можете да промените живота си.“, Елизабет Гилбърт

Всеки човек се състои както от светли, така и от тъмни страни, нито една от които напълно не  доминира. По-скоро човекът е комбинация от тези два принципа. Поради тази причина неминуемо трябва да преживеем такива моменти, когато вътрешният ни свят е почти напълно погълнат от тъмнината. А нашата сродна душа ще дойде и ще ни покаже светлината!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама