Сродната душа всъщност е огледало на нашата душа


Сродната душа всъщност е огледало на нашата душа
Снимка: iStock

Защо вашата сродна душа наистина е отражение на вашата собствена душа?

Този човек може да бъде ваш приятел, член на семейството или партньор. И основната му роля в живота ви е да бъде огледало, а не лепило.

Спомням си, че в младостта си имах много погрешни романтични идеи за това какво е "сродна душа".

"Общоприето е, че сродна душа е нещо като идеален партньор, който всеки иска да срещне. Но истинската сродна душа е огледало на вашата душа. Човек, който ви показва всичко, което ви задържа. Човек, който се фокусира върху онези неща, които трябва да промените, за да можете да направите живота си по-добър."

Елизабет Гилбърт

Струва ви се, че един ден ще срещнете мъжа или жената от вашите мечти, които ще излекуват всичките ви осакатени части, като по този начин отново ще ви позволят да станете себе си. Това е напълно грешна разбираме на това какво е сродна душа. Ако вярвате, че има специален човек, който се разхожда наоколо и един ден ще ви срещне, който ще ви върне към истинския живот, тогава мислите за себе си като слаб човек, който се нуждае от някой друг, за да се почувства пълноценен.

Но това не трябва да е така. Виждате светлината не от живота на някой друг, а от вашия собствен. По този начин вашето висше Аз привлича вниманието на другите.

ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ Е ВЪЗМОЖНА САМО КОГАТО НЕ СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ САМОТАТА

Сега е толкова тъмно, че дори не виждаш светлина. Това е така, защото светлината идва от теб самия. Ти не я виждаш, но всички останали могат да я видят.

Всеки човек се състои както от светли, така и от тъмни страни, нито една от които напълно не доминира. По-скоро човекът е комбинация от тези два принципа. Поради тази причина неминуемо трябва да преживеем такива моменти, когато вътрешният ни свят е почти напълно погълнат от тъмнината.

Сродна душа не е този човек, който ще ви донесе мир, жертвайки собствената си светлина. Но той ще ви помогне да намерите светлината в себе си, дори и да се окаже болезнен урок... и няма от какво да се притеснявате.

В живота ще срещнем хора, благодарение на които ще започнем да събираме парченцата от разбитата ни душа. Ще ни научат да приемаме и обичаме себе си със всичките си недостатъци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама