Няколко вдъхновяващи съвета за успешна връзка от разстояние


Няколко вдъхновяващи съвета за успешна връзка от разстояние
Снимка: iStock

Най-силните връзки често се изграждат върху три неща: любов, доверие и уважение. Ако се замислите, това всъщност е една проста формула и всеки, който е достатъчно готов да спазва тези "неписани правила", е на път да намери реална, безусловна и истинска връзка, която може да продължи цял живот.

Взаимоотношенията на дълги разстояния обаче са съвсем различна история. Това е така, защото освен физическото разстояние, с което двойките трябва да се справят, емоционалният и психически стрес от това да си далеч от любимия човек, също оказва влияние на връзката.

Нека тази статия ви помогне да намерите своя път към по-щастливо и по-оптимистично бъдеще с човека, когото обичате.

Ето няколко вдъхновяващи съвета за успешна връзка на дълги разстояния:

1. Приемете, че да бъдете далеч един от друг, ще бъде нещо различно за вас

Подобно на споменатото по-рано, романтичните отношения от големи разстояния често могат да подложат двойките на странни и непознати обстоятелства и оттам започва най-лошото - особено ако на един или двамата ви липсва опит и зрялост, за да се справите със сериозния ангажимент. Приемете, че вашата връзка е нещо различно.

Пренапишете своя правилник и бъдете отворени за ново определение за дълготрайна връзка.

2. Бъдете в ежедневието на другия, но спазвайте ограничения

Добре е да бъдете част от живота на партньора си, дори ако сте на хиляди километри, но трябва да осъзнаете, че понякога това може да създаде излишен натиск и тежко задължение. Наистина ли трябва да знаете какво е хапнал за закуска, обяд и вечеря? Наистина ли е необходимо да ви разказва всеки детайл от нощното му излизане с приятелите?

Бъдете подкрепящи, поддържайте връзка, но позволете и двамата да си имате свобода, пространство и време.

3. Научете как да изразите чувствата си - дори и без думи

Комуникацията и това как да изразим чувствата си са едно от най-трудните неща във връзките от разстояние. Понякога не става въпрос само за разговори, текстови съобщения или избор на правилните думи. Става въпрос повече за начина, искреността и желанието действително да накарате някой да ви повярва и да ви разбере.

В най-лошите моменти думите няма да са достатъчни, но действията ще имат изключително голямо значение.

КАК ДА ПРЕМИНЕМ КЪМ 5-ТЕ ЕТАПА НА ЛЮБОВТА

4. Доверете се на обещанията, които и двамата сте дали един на друг

Необходимо е огромно количество доверие и смелост, за да приемете, че опитът да създадете стабилна връзка от разстояние всъщност си заслужава. Дългите телефонни обаждания, дългото чакане на текстово съобщение през нощта, страхът да не изгубите другия, заради разстоянието - това може да отслаби дори най-силните връзки, но винаги, когато тези мисли чукат на вратата ви, просто затворете очи и помнете обещанията, които сте си дали за по-добри дни и по-щастливо бъдеще.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама