8 успешни жени споделят ефективни кариерни съвети


8 успешни жени споделят ефективни кариерни съвети
Снимка: Instagram

Чудили ли сте се някога как жените, които са успели и известни, са стигнали до мястото, на което са днес? Понякога техните статус и постижения изглеждат направо нереални. Лесно е да се чувствате уплашени от бързата, ориентирана към резултати кариерна среда, в която живеем днес, но успехът има много величини и никога не сте сами в това пътуване.

Важно е да отделяте време за размисъл върху целите си в кариерата и да проучите къде харчите мислите, енергията и времето си. Пътят на всеки е различен, но има много вдъхновение, което да вземете от жените лидери, които са преминали през възходи и падения в кариерата. Събрахме мъдрост от няколко любими дами.

Кендра Скот – дизайнер и главен изпълнителен директор на Kendra Scott

„Имам два съвета, които вярвам, че всеки предприемач трябва да следва. Те бяха страхотни насоки и за мен, докато бизнесът ми се развиваше, и никога не спряха да бъдат верни. Първо -решете кои ценности са най-важни за вас и изградете своята основа върху тези ценности. Второ - действайте с доброта, а не с „железен юмрук”. За мен винаги е било важно да се отнасям към колегите си като към семейство и да култивирам любов, уважение и доверие.”

Ребека Минкоф – основател на Rebecca Minkoff

„Когато се приближавате до някого, на когото се възхищавате, бъдете готови да попивате и да се учите, а не да впечатлявате.“

Жаклин Джонсън –главен изпълнителен директор на Create & Cultivate

„Изисква се устойчивост. Предизвикателствата са нормални, когато тръгнете по собствения си път. Всяка кариера има приливи и отливи и не можете да се откажете при първите признаци на трудност."

Шерил Сандбърг – главен оперативен директор на Facebook

„Винаги приемайте нови предизвикателства – дори и да не сте сигурни, че сте напълно готови.”

Мариан Лейк – бивш финансов директор на JP Morgan Chase

„Вие сте толкова добри, колкото екипът, който изграждате, така че бъдете магнит за таланти и се обградете с най-добрите и най-ярките.”

Бруклин Декър – модел и актриса

„Колежката ви е странна? Не получихте този проект, на който се надявахте? Винаги правете дисекция, питайки се „какво бих могла да направя по различен начин? Какво направих, че всичко се обърка?" Бавно разбрах, че хората имат свои собствени проблеми и самите те са в режим на самосъхранение.”

Хилари Клинтън - бивш сенатор и държавен секретар на САЩ

„Вземете критиките сериозно, но не лично. Ако има истина в критиката, опитайте се да се поучите от нея. В противен случай, оставете я да ви мине през ушите.”

Камил Стайлс – основател и главен редактор на Camille Styles

„Обичах да гледам документалната поредица Shangri-La за музикалния продуцент Рик Рубин. Като ментор на някои от най-креативните художници на планетата, съветът му наистина ме порази: „Трябва да дефинирате метриката на вашия успех.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама