Откриха първия кариерен център за хора с различни възможности в Източна Европа


Откриха първия кариерен център за хора с различни възможности в Източна Европа
Снимка: ПР

На официално събитие бе открит първият по рода си кариерен център за хора с различни възможности "JAMBA – Хъб на възможностите". Това е адаптирано пространство за обучение, достъпно за хора с функционални различия. Фокус ще бъде обучението на младежи, а освен основната обучителна дейност, в хъба се предвижда да се организират и социални и творчески събития като мотивационни лекции, изложби на творци, културни мероприятия, прожекции на адаптирани филми, творчески работилници и др.

Създаването на Хъба затваря кръга от услуги, необходими за реализиране на дейности по обучение, вдъхновяване, овластяване, последваща кариерна реализация и активно включване в социалния и икономически живот в България. Пространството разполага с обучителна зала, зала за социални събития – изложби, културни събития, филмови прожекции и др., социално кафене. Капацитетът на центъра позволява обучението на над 350 човека месечно, а основателите очакват над 5000 гости да посещават социалното кафене и събитията на месец.

"JAMBA – Хъб на възможностите" се помещава на 224 кв. м. в общински имот, безвъзмездно предоставен от Община Лозенец.

Зад реализацията на проекта стои Фондация "Сошъл Фючър", чиято основна мисия е да подкрепя хората с различни възможности в България да добият професионални умения и компетенции.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама
Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама