Как да преминем през 5-те етапа на любовта


Как да преминем през 5-те етапа на любовта
Снимка: iStock/Guliver

Двойките се разпадат и хората се развеждат. Това е може би защото не успяват да преминат през всички етапи на връзката.

Във филмите и приказките е толкова красиво - те се срещат, влюбват се, женят се и живеят щастливо до края на дните си. Оказва се, че животът е много по-сложен. За да стигнете до истинско, силно чувство, трябва да преминете през няколко етапа. Как да не се откажете твърде рано и да постигнете хармония във връзката си?

Първи етап - страст

Очите ви грейват, когато го видите, имате пеперуди в стомаха, постоянно мислите за този човек - това е първият етап на връзката. Чувствата се изострят, слагате си розови очила, хормоните играят. На този етап всичко е лесно, забавно и романтично. Това е любимият етап на много хора, на който те предпочитат да останат, но... просто няма как.

Втори етап - всичко става много по-сериозно

От страстта, лекотата и забавлението любовта преминава в следващия етап, когато хората официално стават двойка, започват съвместен живот и правят планове за бъдещето.

Отношенията са по-спокойни и страстта не е на първо място. Когато вместо да танцувате под дъжда и да гледате звездното небе, лежите на дивана през уикенда и гледате сериали, започва вторият етап във връзката.

На този етап хората често започват да живеят заедно, да се женят, да създават семейство. И изглежда, че има истинска любов - чувствата са станали по-дълбоки, удобно и безопасно ви е един с друг.

Трети етап - разочарование

Всички преминават през този етап. Това е нормално развитие във всяка връзка, когато ви се струва, че любовта е преминала, че сте направили грешка и неправилният човек е до вас. Идва момент, в който мислите за раздяла.

Когато достигнете този етап, имате 3 сценария:

1. Прекратете връзката, ако не сте щастливи и никой не иска да работи върху отношенията. И започнете всичко отначало с друг човек. Но рано или късно вие също ще стигнете до този етап. Той е част от всяка романтична връзка.

2. Оставете го такъв, какъвто е. Не се опитвайте да промените нищо във връзката и просто приемете човека до себе си. Вие сте си го избрали.

3. Започнете да действате, за да преминете през този етап. Двойките, които изберат тази опция, започват да търсят начини за установяване на комуникация и възстановяване на старата връзка. Тук хората избират отношения, върху които трябва да работят всеки ден - да разговарят помежду си, да се подкрепят, да дават свобода. Само така връзката ще оцелее и ще стане още по-красива.

МЕЧТАЕТЕ ЗА СИЛНА И ИСТИНСКА ВРЪЗКА? ТОГАВА ТАЗИ СТАТИЯ Е ЗА ВАС!

Четвърти етап - истинска любов

Ако сте преминали третия етап, тогава вашето чувство е станало по-дълбоко и зряло. На този етап знаете за недостатъците и слабостите на партньора, но приемате и обичате дори тях. Благодарността и прошката са важни компоненти на тази фаза.

На този етап вие наистина ставате екип, помагате си един на друг да постигате целите си, да ставате по-добри и забравяте за егоизма.

За да преминете към този етап, ще се изисква много работа - на първо място със себе си.

Пети етап - започвате да променяте света около себе си

Любовта е творческа сила. Петият етап на връзката не е за сватба или съжителство, а за обща работа. Тук започвате да работите върху недостатъците си и да развивате силните си страни. Вие ставате пример - как съвместните усилия могат да подобрят живота ви и живота на другите.

Тъжният факт е, че повечето двойки не надхвърлят третия етап. Много хора предпочитат да се разделят или да не променят ситуацията във връзката си и да се чувстват нещастни. Но всичко е възможно. Има примери за щастливи и хармонични отношения, в които хората стават по-добри и се вдъхновяват от примера на хората около тях.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама