Мечтаете за силна и истинска връзка? Тогава тази статия е за вас


Мечтаете за силна и истинска връзка? Тогава тази статия е за вас
Снимка: iStock/Guliver

"Защото, без да те търся, те намирам навсякъде, главно когато затворя очи" - Хулио Кортазар.

Всички търсим истинската любов, в която нашите недостатъци намират разбиране и приемане от друг човек. Но какво всъщност обединява двойките, които се радват на всички аспекти на връзката си (и добри, и не толкова добри)?

Като част от истинска трайна връзка, имате възможност да изпитате много прекрасни неща. Имате чувството, че ставате част от успешен и неразделен екип и се държите по различен начин, отколкото преди да се влюбите. Освен това започвате да разбирате и приемате недостатъците на вашата сродна душа.

Какво научават партньорите, когато станат част от здрава и успешна връзка?

Учат се на взаимно доверие

Доверието е в основата на всички взаимоотношения, особено романтичните. Най-силните взаимоотношения са изградени на дълбоко доверие, което служи като надеждна система за поддръжка, за която всеки партньор трябва да може да говори открито и честно. Ако в отношенията ви липсва доверие, трябва да се запитате - как ще продължите да живеете с човек, на когото не можете да вярвате?

ВЪПРОСНИК, С КОЙТО ДА ОПОЗНАЕТЕ НАЙ-ДОБРЕ ПАРТНЬОРА СИ

Учат се на взаимна мотивация за развитие и промяна

Намирайки се в здрави отношения, двете страни се насърчават взаимно да растат и да се променят. Всеки човек има право да познава себе си, да се учи и да става по-добър като индивид. Партньорът трябва да ви помогне в това, подкрепяйки мечтите ви и да не се опитва да възпрепятства осъществяването им. Вие трябва да направите същото в замяна. Необходимо е да се вдъхновявате взаимно, да изследвате и научавате нещо ново, както и да се учите от натрупания опит, което ви позволява да продължите да се развивате. По този начин можете да избегнете попадане в скучна рутина и да поддържате пламъка на любовта, така че всеки партньор да се чувства емоционално в безопасност.

Неизбежност на конфликта

Наслаждавайки се на здравословни отношения на всички нива, няма нищо лошо в това, че понякога има разногласия. Конфликтите в една връзка са абсолютно нормални. Но е важно да помислите, преди да кажете каквото и да е, защото думите могат да нараняват. Склонни сме да тълкуваме казаното от другите през призмата на нашите собствени филтри и едва тогава осъзнаваме истинското значение на чутото.

Има случаи, когато се изисква смирение, за да признаете грешката си и да я поправите. Ако постоянно посочвате грешките на партньора си, допуснати веднъж от него, тогава само вредите на отношенията, като утежнявате комуникационните проблеми.

Много често това, което казваме, се възприема от другите неправилно, което предизвиква чувство на безсилие. Но не се притеснявайте! Поемете дълбоко въздух, направете почивка и не забравяйте, че вашата сродна душа винаги ще възприема живота по свой начин, дори ако разликите между вас са минимални.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама