8 умни фрази, с които да отвърнете на груб човек


8 умни фрази, с които да отвърнете на груб човек
Снимка: iStock

Когато казват, че уважението поражда уважение, означава ли това, че грубостта също предизвиква грубост? Въпреки че със сигурност е изкушаващо да се поддадете на желанието да бъдете неуважителни като другия човек, това само ще влоши и без това неудобната ситуация.

И така, как да отвърнете с достойнство, но въпреки това да изясните, че са преминали границата? Можете да започнете, като използвате някоя от тези 8 умни фрази.

1. "Ще обърна вниманието, което заслужава"

Това е отличен отговор за някой, който обича да дава съвети или мнения, дори и да не сте го помолили за това. Използвайте това следващия път, когато някой се самоназначи за ваш лайф коуч. Това е чудесен начин да получите последната дума и по-учтива версия на "Чувам ви, но дали ме интересува е моя работа".

Вижте още: Силни фрази, с които да въздействате на околните

2. "Благодаря, че ме уведоми"

Когато не сте попитали, но въпреки това ви кажат, благодарете им, че са ви уведомили. Това е бърза фраза, която им позволява да разберат, че сте чули тяхното мнение, но не сте заинтересовани да се ангажирате или обсъждате по-нататък

3. "Защо питаш?"

Как да кажете на някого да си гледа работата, без да съответства на неуважителното му поведение? Отговорете на въпроса им с друг. Когато ги попитате защо питат, вие ги поставяте в неудобна ситуация, в която ще трябва да оправдават своята натрапчивост.

4. "Имам собствени приоритети"

Класическият пример: Роднини, които не могат да спрат с въпросите си: "Защо още не си омъжена?" или "Кога ще имаш деца?". Отговорете с тази фраза, за да стане ясно, че имате свой собствен набор от ценности и срокове, независимо какво мислят те.

5. "Ще обмисля това"

Мнителните хора понякога не спират, докато не докажат, че са прави – дори това да означава да станат груби. Ако някога сте попаднали в подобна ситуация, използвайте тази фраза за любезно измъкване, без да признавате поражението.

6. "Нека се съгласим да не сме съгласни един с друг"

В случай, че няма да ви пуснат да си тръгнете и настояват да продължите дискусията, опитайте да завършите нещата с тази класическа фраза. Това е гениален начин да установите, че е време да продължите напред, защото докато и двете ви мнения съществуват, по-нататъшното им обсъждане е непродуктивно.

Вижте още: 6 знаменитости, които са се борили с ниско самочувствие

7. "Бихте ли изяснили какво имате предвид?"

Понякога чувствата ни могат да бъдат наранени, дори когато това не е било намерението на говорещия. Задаването на този въпрос ви дава тази яснота, като същевременно кара другия човек да преосмисли или перифразира първоначалния си коментар.

8. "Оценявам конструктивната обратна връзка, а не критиката"

Въпреки че е добре да действате с класа, просто трябва да сте откровени за нещата. Като когато хората дават остри критики вместо полезна обратна връзка. Използвайте тази фраза, за да им кажете, че сте отворени за обратна връзка, но имате граници, когато става въпрос за нещата, които сте готови да приемете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама