6 знаменитости, които са се борили с ниско самочувствие


6 знаменитости, които са се борили с ниско самочувствие
Снимка: Getty Images/Guliver

Всички се чувстват несигурни и имат някакви комплекси - от обикновени хора до известни звезди. Но ако не се чувствате достатъчно добре в собствената си кожа, това може да ви накара да бъдете тревожни за вашите цели и взаимоотношения с други хора. Мнозина ще се съгласят, че несигурността е част от ежедневието, но е важно все някак да я преодолеем. Днес ще ви разкажем за ниското самочувствие на 6 знаменитости, които са се борили с определени комплекси, но са останали верни на себе си.

1. Наоми Кембъл

Растейки, Наоми Кембъл никога не се е чувствала уверена в кожата си. Често я дразнели, хората ѝ измисляли глупави прякори и тя се чувствала недостатъчна. Кембъл вярва, че е необходимо време, за да приемеш тялото си и това приемане идва с възрастта. Много е важно да не приемате тялото си за даденост, а тренировките са от ключово значение за добър манталитет.

2. Ема Робъртс

Ема Робъртс е имала два основни комплекса - твърде светлата кожа и височината. Макар много години да е страдала, Робъртс вярва, че е от решаващо значение да имате собствено мнение.

3. Ким Кардашиян

Повечето от нас крият несигурността си зад грим или дрехи, точно както Ким Кардашиян. Ким е израснала в епоха, в която една жена се води красива, ако е висока и слаба. Заради ниското самочувствие, Ким била диагностицирана с автоимунни проблеми, заради които развила дълбока депресия. Бащата на Кардашиян изиграл голямо роля за нейната увереност. Той ѝ написал дълго писмо, докато тя била в гимназията, казвайки ѝ, че един тя ще обича тялото си.

4. Дженифър Лопес

Дженифър Лопес била несигурна в собствения си глас и през цялата си кариера страдала заради него. Тя винаги е искала да бъде певица и танцьорка, но дълго време отлагала, защото се страхувала, че ще я сравняват с други изпълнителки. Марк Антъни ѝ помогнал да преодолее несигурността си по това време, казвайки ѝ, че тя е единствената пречка да не реализира пълния си потенциал.

5. Кристина Ричи

Ричи казва, че достигането на слава на малка възраст я накарало да се чувства без връзка със света и не можела да каже какво е нормално. Тя нямала никакъв житейски опит, не знаела как е стигнала до славата и емоционално се борила с това.

6. Никол Шерцингер

Никол Шерцингер чувствала, че не се „вписва“ в стандартите и била ужасно строга към себе си. Живеела в чувство на самота и развила хранително разстройство - булимия. Тя би посъветвала по-младото си аз и хората, които се борят с подобни проблеми, да намерят цел в живота си и да я преследват.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама