Силни фрази, с които да въздействате на околните


Силни фрази, с които да въздействате на околните
Снимка: iStock/Guliver

Почти всяка дума, която изричате, прави кратко, но много истинско впечатление на хората около вас. Независимо, че могат да забравят всичко, което сте им казали, те никога няма да забравят как са се почувствали. Именно затова трябва да внимавате какво говорите. Предлагаме ви няколко много силни фрази, с които няма как да не въздействате на околните.

"Разкажи ми повече."

Повечето хора обичат да говорят за себе си. Почти всеки обича да чува, че другите ценят това, което внасят в разговора или дискусията. Затова намерете подходящите възможности да покажете, че слушате събеседниците си и че тяхната гледна точка е интересна за вас. За да направите това, просто трябва директно да поискате да разкажат повече за конкретен проблем. В резултат на това в края на разговора те ще имат положително впечатление за вас, дори и да не помнят защо.

"Какво мислиш за това?"

Това е продължение на предходната фраза. Хората обичат да чувстват, че другите считат мнението им за важно и че това може да повлияе на нещата. Така че, ако се опитате да бъдете човек, който винаги е готов да изслуша мнението и гледната точка на някой друг, това определено ще добави харизма към вас в очите на другите. И това се отнася за почти всяка ситуация – дори и когато общувате с почти непознати хора.

"Как мога да ти помогна?"

Истински мъдрите хора знаят, че наистина големите постижения са невъзможни без помощта на други хора. Ето защо съзнанието ни е склонно да изпитва дълбока благодарност към онези, които ни помагат да постигнем целите си. Повярвайте ни, ако имате знанията, уменията или информацията, които могат да помогнат на други хора, бъдете така любезни да им я предоставите. Така ще им направите трайно впечатление.

"Моля/благодаря."

Учтивостта не струва абсолютно нищо, но може да помогне много за подобряване на имиджа. Всеки, който проявява уважение към другите хора, прави много добро впечатление.

"Знам, че можеш."

Всички имаме периоди, когато се съмняваме в себе си и имаме нужда от подкрепа. Понякога всичко, което е необходимо за преодоляването им, е да знаем, че някой друг вярва в нас. И когато целите вече са постигнати, повечето хора си спомнят, че точно вие сте били сред онези, които са повярвали в тя и са им помогнали.

"Нека бъда откровен с теб."

Тази фраза ясно показва очакванията, говори за честност и че няма да губите време на други хора. Да, тя посочва на събеседника, че съвсем вероятно той няма да чуе това, което иска да чуе, но тази фраза все пак по правило предизвиква положителна реакция. Това показва, че знаете как да се отнасяте с уважение към другите хора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама