7 добри причини да работите от вкъщи

  • 7 добри причини да работите от вкъщи
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 16.04.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Работата от вкъщи или т.нар. "хоум офис" има много предимства в сравнение с работата в офис, но определено не е за всеки. Част от хубавите страни са, че не губите време в път, имате повече власт над времето си и можете да се обличате както си искате. Ето още няколко основателни причини да се замислите дали този вариант няма да се окаже работещ и за вас.

1. Можете да работите по всяко време и навсякъде

За разлика от служителите, които работят в офис, вашият "кабинет" никога не трябва да затваря. Можете да наваксате със задълженията си рано сутрин или късно вечерта, тъй като винаги имате достъп до работното си място. И всъщност, работата по време на тези извънработни часове често е изключително продуктивна, благодарение на минималните прекъсвания от имейли или обаждания. Също така, можете да изберете да работите от кафене, пейка в парка или курорт на брега. Не е ли страхотно?

2. У дома няма дрескод

Определено ще спестите време и нерви от постоянното чудене "Какво да облека?'. Дрескодът във вашия хоум офис може да бъде както пижама, така и костюм. Според редица проучвания обаче, твърде неангажиращото облекло действа демотивиращо, така че по-добре заложете на чифт дънки.

3. Не пътувате

Когато работното ви място е вашият дом, не е нужно да шофирате, да вземате метро, да следите разписание и т.н., само за да стигнете до бюрото си. Това ви спестява много време и по-точно – около 25-40 минути в посока според различни проучвания.

4. Пестите от финансите на фирмата

Работейки извън офиса, вие спестявате на компанията си прилична сума пари. Това се усеща най-вече заради факта, че не трябва да ви осигуряват физическо пространство за работа, но това, че не консумирате ресурси като кафе, закуски, хартия и химикалки, дори вода и електричество също се усеща.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.